Martine Fimreite Wilhelmsen

medisin, budapest, mote, skriving, litteratur

some days are bad days

 • Publisert: 11.02.2013, 15:26
 • Kategori: rarslig
 • Nei, nei og atter nei. Du kan si jeg har mange dårlige dager. Noen dager glemmer jeg å pusse tennene, andre dager har jeg ikke øvd nok på prøven. Men altså, denne dagen dere! I går kveld når jeg la meg hadde jeg lagt frem alle tingene til skidagen i dag. Ikke alle, kanskje 95% av tingene. Jeg planla en ordentlig fin reiserute (med ruter.no, såklart). Denne fantastiske reiseruten gjorde at jeg skulle rekke å hente frem en ullbukse, og pakke ned ketchupen. Jeg var veldig stolt og begeistret over at jeg faktisk kunne stå opp klokken åtte dagen etterpå, og likevel være på frognerseteren klokken ni. Jeg tenkte at dette var veldig bra planlagt og la meg godt med et smil om munnen. 

  Ca. klokken ti på åtte kommer mamma inn på rommet mitt og spør om jeg ikke burde våkne snart."Nei, nei, nei, du vekket meg, jeg kan sove helt til åtte!!". På et tiendedels sekund hopper jeg opp av sengen......... Nei, nei, nei Martine!! Hva er det du har tenkt på! Det var da jeg skjønte at jeg hadde regnet ut at jeg skulle være der klokken ti. Herregud som jeg stresset!! Jeg kledde på meg, alt jeg hadde lagt frem dagen før, og la alle tingene som hadde vært i kjøleskapet i sekken min. Bortsett fra ullbuksen og de kule hanskene. De skulle absoulutt ikke være til stede akkurat på denne ene dagen jeg forsover meg. 

  Til min store lettelse er jeg ute av huset klokken ti på halv ni.. Joda, joda, jeg kunne rekke det til kvart over ni. Jeg løper til bussen i det jeg får en sinna telefon fra mamma "Du har tatt feil ski, du setter ikke pris på de viktige tingene i livet". Ok.....nå må det faktisk være nok. Jeg får bare dra og håpe på at det funker. Jeg kommer meg trygt inn på bussen, alle menneskene står tett i tett. Heldigvis skal jeg av på neste holdeplass tenkte jeg. Bussen bråbremser på holdeplassen, og i det jeg slipper den gule stangen fyker jeg nedover bussen. Stumpen min smeller hardt i bakken, og du kan bare gjette om tårene begynte å presse seg frem. Livet......

  Så lenge jeg kommer meg på neste buss. Jeg halter nedover bakken, med bare 4 minutter på meg. Halt, halt halt. Også kjører 23 bussen, rett forbi meg. Jeg sto faen meg på bussholdeplassen. Det var nesten så jeg dro hjem igjen altså. 

  Neida, T-banen var to minutter unna, når jeg har kommet så langt kan jeg ikke gi opp. Jeg tusler inn på t-banen, veldig fortvilet. Nå kom jeg faktisk hele 28 minutter for sent. Det var ikke veldig mange mennesker på t-bannen, likevel satt jeg meg på det usle setet der egentlig bare folk med barnevogn og sykler sitter. Mange andre plasser var ledige, men nå gidder jeg faktisk ikke sure gamle damer eller noen form for sosialitet. Tre holdeplasser senere kommer det en liten indergutt på. Han stirrer på setet jeg har satt den tunge sekken min på, og deretter på meg. ER DU SERIØS. Jeg flytter sekken min, mens jeg gir bakken et voldsomt blikk. Akkurat der og da håpet jeg virkelig at skiene mine traff han i hodet eller at han skjønte hvor sykt irritert jeg var på han. Så sitter han der bare, koser seg i sitt eget selskap. Han tar til og med frem ikea-matboksen han har mobiltelefonen og nøklene i og tar seg en kikk på facebook. Æsj, så teit assa. 

  På Majorsuen kom byttet av t-bane. Nå kunne det virkelig ikke bli værre. På holdeplassen står 78 ekle pubertetiske syvendeklasser med de jibbete twintip skiene sine. Er det mulig tenker jeg.... I over en halvtime måtte jeg lide meg gjennom baksnakking av eldre damer som ikke likte at de lå på t-bane gulvet (Så rart) og mobbing av barnehageunger.

  Skituren... den var grei... kald


  Jeg kunne sikkert skrevet en hel roman om denne dagen. Nå har jeg bestemt meg for å stoppe her, men bare så dere vet det skjedde det veldig mange fler teite ting. Dere trenger ikke å lese alt sammen. Bare vis litt omtanke. Og ja,jeg vet at barn sulter i Afrika.

 • Publisert: 11.02.2013, 15:26
 • Kategori: rarslig
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits