Martine Fimreite Wilhelmsen

medisin, budapest, mote, skriving, litteratur

hvordan: prøveøving

 • Publisert: 03.03.2013, 21:13
 • Kategori: tips
 • Jeg, som mange andre, har en trang til å gjøre alt annet enn å øve på prøve dagen før prøve. Derfor tenkte jeg å lage et lite "tipse"-innlegg om hvordan jeg øver best på prøver.  


  Last ned SelfControl, her kan du stenge alle nettsteder og programmer som forstyrrer deg når du skal konsentrere deg om noe helt annet, f.eks: facebook, twitter, blogg osv... Du stenger stedene i en tidsperiode, og det er ikke på noen måte mulig å komme seg inn på disse nettstedene og programmene før tiden er ute.

  Hos Quizlet kan du opprette din egen bruker og lage flashcards (nesten powerpoints), og se på andre sine flashcards. Det er veldig enkelt å søke opp andre flashcards, og kanskje har de en flashcard på ditt språk. Dette kan være nyttig i fransk for eksempel, hvor jeg bare kan søke opp et verb eller passe compase.

  Hør på musikk, det spiller ikke så stor rolle hvilken musikk du hører på så lenge den stenger deg litt inne i din egen verden. Det er ekstra smart å ha på høretelefoner. Jeg pleier å høre på Frank Ocean sitt album (Orange), jeg vet ikke helt hva som er greia men det hjelper meg litt til å konsentrere.

  Hvis du skal ha noe snacks, drikke eller mat - lag deg store porsjoner. På denne måten slipper du å gå ut på kjøkkenet å hente deg mer hvis du eventuelt får lyst på mer. Store glass, og store tallerkener. Jeg foretrekker store glass med vann, eller store kopper med te og litt snacks. 

  Noen dager før prøven kan du henge opp post it lapper overalt, helst med stoff om prøven på. På speilet, i veggen ved siden av sengen så du ser det før du sovner, foran doen, eller bare ta den klassiske å skriv litt på hendene. (Selv om det hadde vært kjipt å ende opp med håndkreft dagen før prøven + foreldre sier det er galt.

  Spis sunn mat, legg deg tidlig, drikk masse vann og gjerne tren litt. Dette gir deg ekstra energi, og du klarer å konsentrere deg lettere. Bare ikke slit deg helt ut.

  Du kan godt snakke med deg selv. Jeg pleier å gjøre det hvis jeg for eksempel skal pugge noe, da klarer jeg ofte å få meg selv til å forstå det bedre. Haha, det punktet er muligens litt individuelt - men hvorfor ikke prøve?

  Sitt i en ordentlig behagelig stilling, ikke i sengen eller i en godstol (Med mindre det er lesestoff). Sitt helst ved en pult.

  La øvingen være det siste du gjør før du legger deg, og les gjennom kapitlet. Da vil det mest sansynlig være det du ligger å tenker på om du ikke får sove.

  Ha dialoger med venner eller familie om stoffet. Dette hjelper ofte for meg, for da kan jeg tenke tilbake på hva vi snakket om. 

  Hvis du ikke følger noen av punktene over kan det være nyttig å øve i alle timene på skolen på dagen du har prøven. Hvis du er heldig kan det være du har klassekamerater som er like stresset som deg om prøven som du kan øve med.

  LYKKE TIL!!! (Gjett om jeg brukte veldig lang tid på dette innlegget og egentlig skulle øvd til en prøve.... Ja, du gjettet riktig)

 • Publisert: 03.03.2013, 21:13
 • Kategori: tips
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits