Martine Fimreite Wilhelmsen

medisin, budapest, mote, skriving, litteratur

studieteknikk

 • Publisert: 04.11.2015, 18:38
 • Kategori: tips
 • Jeg trenger ikke briller. Men det skulle jeg ønske at jeg gjorde (håper at jeg gjør), og det er det flere grunner til. For det første syns jeg bare det er et sinnsykt stilig tilbehør, og for det andre, hvor smart ser man ikke ut med briller? Jeg vil aldri skjønne hvorfor det ser smart ut å ha problemer med synet, men sånn er det nå bare.
  Rene skolelyset

  Uansett, jeg er en sånn type person som tror på at de minste ting kan forbedre hva som helst. Det med brillene er et godt eksempel, mest sannsynlig fordi jeg ikke har briller. Jeg er overbevist om at hvis jeg hadde hatt briller, da hadde jeg virkelig vært smartere. På samme måte er jeg bombesikker på at hvis jeg hadde hatt større rom ville jeg fått bedre karakterer. Det er egentlig en ganske fin tankegang. Den tilsier at - hadde det ikke vært for alle tingene i livet mitt, da hadde jeg levd et perfekt liv.  (???? ikke spør) Det jeg prøver å få sagt er at jeg bruker alle mulige verktøy for å komme i en viss tilstand eller situasjon. Studieteknikk er en av verktøyene, kanskje det handler om placebo, kanskje ikke, en ting er sikkert - jeg har blitt flinkere! (Og jeg er dritkeen på flink pike syndrom)

  Orden i sakene - Sett deg ned, og finn ut av hva som skal være ditt system. For min del var det forskjellige fargekoder, det kan være noe annet for deg. Poenget er bare at du må ha et system som gjør at det gjør fysisk vondt inni deg å bryte. Jeg får vondt av å ikke streke under akkurat den linjen med grønnfarge. Dette gjør at jeg må virkelig tenke og bruke hodet hver gang jeg skriver noe ned. Nærmest ingenting blir skrablet ned og glemt.


  Jeg er klar over at det ser monstervanskelig ut, men med en gang man kommer inn i det er det faktisk ingen vei tilbake. 

  Sett deg ordentlig ned - Når du skal studere/lese må alt være på plass. Bruk god tid på å finne frem alt du trenger, for å så sette deg ordentlig ned. Hvis du har glemt kalkulatoren, snusen eller kaffen, kan det forstyrre studieroen du hadde i utgangspunktet. Dessuten må det ikke være en slags "midlertidig" tilstand, da tar ikke hjernen din det seriøst. 

  Pauser - Mennesker er kun i stand til å ta inn en viss mengde kunnskap på en bestemt tid. Ta deg en pause hvert tredje kvarter. Det er kjedelig å sitte i tre timer i strekk, og finne ut at to av dem ikke var effektive i det hele tatt. 

  Farger - Det kan være lurt å bruke farger i systemet ditt, spesielt hvis du er en som husker veldig visuelt, det gjør jeg. I tillegg til fargesystem bruker jeg også tankekart veldig flittig. Tankekart er min beste venn og passer veldig fint sammen med fargekoder, som du ser på bildet over.

  Overlæring: Dette er helt magisk, og jeg forstår ikke hvorfor ingen fortalte meg det før i fjor. Overlæring går ut på at du lærer deg/repeterer stoffet ofte, men ikke veldig grundig. For eksempel hvis jeg skal lese til psykologiprøve leser jeg gjennom pensum og noterer for å pugge/lære meg det en god stund før prøven. Dagene etter har jeg andre ting å gjøre, men jeg vier likevel 10 min til å se over eller kanskje bare skumlese pensumet. Dette gjør jeg hver dag før prøven, i tillegg til litt ekstra øving dagene rett før selvfølgelig. Det høres alt for enkelt og dumt ut, men her har dere en graf, og dere må alltid stole på grafer.


  Det er så enkelt som det ser ut som. Hvis du lar være å repetere vil kunnskapen forsvinne helt etter hvert. Med repetisjon vil hjernen overlæres og kunnskapen forbli.

   

  Del gjerne med meg hvis du har noen triks og tips :-) Ha en lærerik onsdag! ♥

   

 • Publisert: 04.11.2015, 18:38
 • Kategori: tips
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  Andrine

  04.11.2015 kl.18:56

  Dette skal jeg prøve!:D

  Aurora

  04.11.2015 kl.19:56

  Dette var jo veldig mange gode tips!!!!! Du er flink, skal brukes til eksamen:) og så er du innmari søt, også med briller xoxoxoxoxox

  Martine Fimreite Wilhelmsen

  04.11.2015 kl.20:45

  Aurora: takk auris, xoxoxo

  Martine Fimreite Wilhelmsen

  04.11.2015 kl.21:36

  Andrine: Strålende!:-)

  Skriv en ny kommentar

  hits