Martine Fimreite Wilhelmsen

medisin, budapest, mote, skriving, litteratur

du kan klare det

 • Publisert: 12.01.2016, 20:28
 • Kategori: meg
 • Jeg er nok ikke den første tredjeklassingen som blir sittende fast i janteloven med en gang jeg begynner å tenke på utdanning. Den intense stemningen hver gang temaet blir lagt på bordet. De høye og de lave forventningene - til andre og ikke minst til deg selv. 

  Så tåpelig som det høres ut har jeg hatt lyst til å bli lege siden jeg ble avhengig av Grey's Anatomy. Det var i tiendeklasse og jeg husker alle spørsmålene jeg fikk etter at det glapp ut av meg hva jeg ville bli. "Er du sikker på at du klarer det?", "Er karakterene dine høye nok?" og ikke minst, klassikeren, "Vet du egentlig hvor vanskelig det er?". 

  Lite visste jeg at det var dette jeg skulle få høre når jeg fortalte om drømmen min. Det tok ikke lang tid før jeg begynte å tenke på andre ting - men da ble hver eneste utdanning et personlig nederlag. De samme menneskene som før hadde fått meg til å ta halen mellom bena og løpe, ga meg også følelsen av at de andre valgene ikke var like gode. Den lille legen inni meg skrek etter oppmerksomhet, men jeg oppfattet selvfølgelig det de andre sa som en sannhet.

  Med hele verden foran meg

  Det kan godt være at min oppfattelse av situasjonen kom av at jeg ikke hadde nok tro på meg selv. Jeg vil ikke legge skylden på noen, men på alle. Det er like vanskelig å skrive dette innlegget som det var å si det for fjerde gang i tiendeklasse. Det er skummelt fordi det er jeg som setter forventningene deres. Det er skummelt fordi tanken på at jeg skal ende opp som noe annet, noe "dårligere", er like skummelt som å fortelle dere at "Det er sikkert vanskelig, men jeg skal klare det". Det sitter utrolig langt inne, og det tror jeg det gjør for veldig mange andre også. 

  Jeg vet fortsatt ikke hvor vanskelig medisinstudiet er. Vet du det? Tenkte meg det. Jeg har ikke noe håp om at nordmenn skal slutte å rakke ned på hverandre, men jeg har et håp om at du tør å si hva du drømmer om. Jeg har et håp om at du i det hele tatt tør å drømme. Jeg håper alle Norges tredjeklassinger virkelig lar dette synke inn. Det hadde selvfølgelig ikke skadet om vi oppmuntret hverandre litt også. 

  Misforstå meg rett, det er faktisk mange som ikke vet hva de skal bli - og det er greit det også. Likevel tror jeg at det, for mange, sitter veldig langt inne. Vil du bli forfatter? Jobbe i et moteblad? Starte en blomsterbutikk? Bli sangerinne? Vil du reise jorden rundt? Prøv i hvert fall! Det er noe jeg syns er beundringsverdig ♥

  Dette ble mer klissete enn jeg hadde planlagt, men det forandrer ikke på det at jeg vil bli psykiater. Og jeg skal i hvert fall prøve. Hva vil du bli?


 • Publisert: 12.01.2016, 20:28
 • Kategori: meg
 • 9 kommentarer
 • 9 kommentarer

  12.01.2016 kl.20:39

  ❤️❤️❤️

  Eline Nordli -

  12.01.2016 kl.21:43

  Jeg vil også bli lege, og tar derfor realfag på egenhånd nå. Jeg kjenner meg litt igjen i tankemønstret ditt, selv om jeg ikke har møtt noe særlig motstand. Jeg tror noen gir opp før de har begynt, nettopp fordi andre dømmer deg og ikke tror du kan klare det.

  Ønsker deg lykke til, jeg tror man kan klare det man vil klare det man vil klare! :-)

  Martine Fimreite Wilhelmsen

  12.01.2016 kl.21:47

  Eline Nordli: Det er nettopp det du nevner om dømmingen som er problemet :D Håper nå bare alle tar tak i det de vil ha!!
  Tusen hjertelig takk og masse lykke til selv :-)

  Karina Larsen

  12.01.2016 kl.22:29

  Masse lykke til :)) Viktig å jakte på drømmene sine og ikke bry seg om hva andre synes og mener. Ha en kjempe fin kveld <3

  Martine Fimreite Wilhelmsen

  12.01.2016 kl.22:31

  Karina Larsen: Bra sagt!!! Tusen takk:D

  Lotta

  12.01.2016 kl.23:11

  så flink du er:)

  drit i andre, du kan bli alt du vil:')

  Martine Fimreite Wilhelmsen

  12.01.2016 kl.23:17

  Lotta: Haha, takk!! Det var akkurat det jeg prøvde å si :-)))))

  13.01.2016 kl.16:42

  det var akkurat dette jeg trengte å høre !! tusen takk

  du skriver veldig bra og er kjempeflink - stå på videre

  Martine Fimreite Wilhelmsen

  13.01.2016 kl.16:53

  Anonym: takk selv! så utrolig koselig å høre :-)

  Skriv en ny kommentar

  hits