Martine Fimreite Wilhelmsen

medisin, budapest, mote, skriving, litteratur

Doktor Marty Party : Om hva jeg vil

 • Publisert: 03.03.2016, 19:27
 • Kategori: Doktor Marty Party
 • At fagene vi velger å fordype oss i som 15 åringer skal være avgjørende for fremtiden er jo helt 1950-tallet. Om noen få strakser er jeg ferdig (fysisk og mentalt) med videregående, så legger dette problemene i hendene til generasjonen under meg, for forbedring. Som 15 åring valgte jeg samfunnsrelaterte fag heller enn realfag, for å få en best mulig tid på videregående. Heldigvis finnes det flere ordninger som tar i mot sånne som oss - tenåringer, folk som velger gøy foran kjedelig - og jeg kommer til å velge å benytte meg av en av disse. 

  I oktober ønsker jeg å begynne på Pre-Med i Budapest, før jeg ønsker å gå fra Miss Marty Party til Doktor Marty Party på Semmelweis i Budapest. Jeg skal fortelle litt om hvorfor, og hva det dreier seg om.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hvorfor vil jeg studere medisin?
  Grey's Anotomy har jeg sett siden jeg var liten jente, og jeg kan ikke legge skjul på at dette er en av faktorene til at jeg åpnet øynene for medisin. På slutten av ungdomsskolen var dette det eneste tenkte på, men jeg fant senere ut at jeg ikke ville bli hverken lege eller doktor likevel. Jeg begynte å vippe mot psykologistudiet, som dere kanskje har hørt før ender alle bøkene jeg leser opp med å handle om psykisk sykdom og jeg fikk fort interessen for det hele. Da jeg valgte psykologi som valgfag ble jeg sikker på at jeg ville jobbe med psyken. Alt som skjer i hjernen er bare dødskult!

  Jeg ville riktig nok ikke studere psykologi. Grunnen er helt merkelig for andre, men veldig logisk i mitt hodet. Jeg føler det er en tendens til å si at man vil studere psykologi, bare fordi man ikke finner på noe annet. Man vil sitte i et rom og snakke om kjærlighetsproblemer, barnehoder og traumatiske hendelser(les: bagateller). Det vil ikke jeg. Og jeg vet at synet mitt på dette er kynisk og fullstendig idiotisk naivt, men jeg vil gjerne jobbe med psykiske lidelser (de litt mer alvorlige), og jeg vil ikke sende pasienten min videre til en eller annen psykiater jeg ikke kjenner for å begynne medinisering. Jeg tar saken i egne hender. Jeg vil bli psykiater!!!!!!

  Dessuten har jeg hørt at det er ganske vanskelig å få jobb som psykolog i dag.

  Hvorfor vil jeg studere medisin i Budapest? (Semmelweis)
  Vi har hørt at det er enklere andre steder. Vi har hørt at folk griner i gangene på Semmelweis. Grunnene til at jeg vil til Budapest er ingen andre enn at jeg er forelsket i Budapest. Jeg har vært der en gang, og stedet har siden den gang forblitt et hull i hjertet mitt. En så dus og fin by skal du lete lenge etter. Det har også vært en drøm å studere i utlandet.

  Grunnen til at jeg vil studere akkurat medisin i Budapest er selvfølgelig at man kommer lettere inn.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Hvorfor vil jeg gå pre-med?
  Jeg kunne bodd på pikerommet mitt i et år til, tatt opp fag og vært avhengig av å bruke biblioteket hver gang jeg hadde skulle øvet av ren mangel på studieplass i eget hjem. Som jeg har forstått det er det ingen krav å ha realfag på vitnemålet i semmelweis. På pre-med i Budapest får jeg med meg alt jeg trenger å kunne før opptaksprøven (en slags eksamen i kjemi, biologi og engelsk fagterminologi), minus alt jeg ikke trenger. Jeg får bli kjent med byen før jeg setter i gang med et tungvindt medisinstudie. Jeg får muligheten til å finne ut om dette er noe jeg virkelig vil fortsette med.

  Pre-med er, dessverre, ikke støttet av lånekassen. Byen er heldigvis billig å bo i, jeg har penger på sparekontoen og jeg skal, forhåpentligvis, jobbe hardt hele sommeren. Det er et privilegie for meg å gå der, og da jeg har muligheten må jeg selvsagt ta sjangsen. 

  Alt jeg vet om studiene har jeg funnet på nettet, gjerne korriger meg. Og hvis du vet noe om det - skrik ut!!!!

  Hva skal du bli når du blir stor? Hvis du er stor; hva er du?

 • Publisert: 03.03.2016, 19:27
 • Kategori: Doktor Marty Party
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Guri Hagen

  04.03.2016 kl.08:52

  En av kusinene mine tok legestudie i Budapest og en annen kusine av meg, faktisk søsteren til legen, studerer medisin der akkurat nå! Tror de liker/har likt seg veldig godt i Budapest og med legestudiene der!

  Martine Fimreite Wilhelmsen

  04.03.2016 kl.09:15

  Guri Hagen: ååå så utrolig godt å høre<3

  Skriv en ny kommentar

  hits