Martine Fimreite Wilhelmsen

medisin, budapest, mote, skriving, litteratur

FERRANTE

 • Publisert: 02.07.2016, 07:29
 • Kategori: bøk
 • Noen kan lure på hvilken effekt det har å skrive om bøker som ligger og godter seg på topplisten. Jeg skriver til alle oss som ikke en gang kikker på "topp 10" i bokhandelen, fordi vi er så mye bedre enn det. Bøkene av Elena Ferrante har fått et ufortjent kjerringcover, og det var ikke før nynorskeksamen at jeg våget å gi disse bøkene en sjanse, med utangspunktet "fordi det er nynorsk". Selv med dette skeptiske utgangspunktet har jeg lært meg å elske. 

  Akkurat nå holder jeg på med "Historia om det nye namnet", som er nummer to i bokserien "Napoli-kvartetten" av Elena Ferrante. Det er fortsatt usikkert om det er min mørke, mørke humor eller min klissete underbevissthet som har med denne store beundringen å gjøre, men jeg anbefaler alle å gi disse bøkene en sjanse. Før jeg, motvillig, begynte å lese dem, sto de i hyllen sammen med pocketkrimmen. Håper ingen andre gjør samme feil. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Neglelakken er fra Idun Minerals

  Bøkene omhandler vennskapet til to italienske jenter, over tid. Jeg vil egentlig ikke si så mye mer enn det, og håpe at deres troverdighet til meg er stor nok til å finne den frem. Jeg vet at tanten din har lest den, men dere vil selvfølgelig ha ulikt syn på den. KJør

  Grunnen til at jeg er så tidlig oppe, er forresten at familien og jeg turer til Gøteborg i dag. Sees der!

 • Publisert: 02.07.2016, 07:29
 • Kategori: bøk
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  Ingrid

  02.07.2016 kl.08:10

  Jeg leste ca. halvparten av den første boken, men boken fanget ikke helt meg. Vet at veldig mange liker serien. God tur til Gøteborg :)

  Martine Fimreite Wilhelmsen

  02.07.2016 kl.08:50

  Ingrid: tusen takk!!:-)

  Tant

  02.07.2016 kl.12:01

  Tantelitteratur?

  Martine Fimreite Wilhelmsen

  02.07.2016 kl.13:08

  Tant: ja litt morsomt

  Skriv en ny kommentar

  hits