Martine Fimreite Wilhelmsen

medisin, budapest, mote, skriving, litteratur

3 STUDIETIPS

 • Publisert: 05.10.2016, 13:11
 • Kategori: tips
 • Nå er jeg student på mitt 14nde år. I fjor tok jeg til meg nye studieteknikker, som jeg fortsatt bruker. Du kan blant annet finne min notatteknikk ->her <-. Jeg noterer fortsatt på den måten, og det har virkelig fått orden på notatene mine. Jeg kunne, seriøst, undervist i alle fagene jeg hadde i fjor, med permen min som eneste kilde. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Du må selvfølgelig gjøre litt mer enn å notere for å presentere i fagene du har. Jeg er ingen 6'er elev (mer 6'er elev to-be), men jeg vet når jeg jobber bra og hva som har effekt på meg. Det er ingenting revolusjonerende jeg skal komme med, men så er det jo ofte det enkleste man glemmer blant alle "supermetodene". 

  1.  Drikk vann. Masse vann. Hele tiden. 
   Dette punktet hjalp meg masse i fjor. På den videregående skolen jeg gikk på, hadde vi helt fantastiske vannautomater. Jeg tror jeg drakk nesten en flaske per time. Mmm. Grunnen til at jeg vet at dette funker så bra, er at jeg ikke lenger har tilgang til de fantastiske vannautomatene. I Budapest kan man ikke drikke vannet i springen, og jeg merker det helt sykt når jeg ikke har drukket vann på lenge. Hodet blir tyngre og det blir vanskelig å konsentrere seg. SKÅL! for vann.
  2. Musikken 
   Her er det ikke så mye å si egentlig. Jeg konsentrerer med best, enten med musikk uten vokal. Min favoritt er denne. Det er musikk fra filmene til Hayao Miazaki, også kjent som mannen bak mange av Studio Ghibli-filmene. Det skal mye til for at tankene mine svever bort fra materialet når den musikken er på. Piano er vel greia. 
  3. Khan Academy
   Denne nettsiden var det roomien min som viste meg, og jeg er evig takknemlig! Khan Academy er en gratis nettside som guider deg gjennom emnene du sliter i, eller det du bare trenger en oppfriskning i. Nettsiden tilbyr alle slags fag, og er spesielt behjelpelig når det kommer til realfagene jeg skal slite meg gjennom i løpet av året (og forhåpentligvis flere). Nettsiden gir deg også poeng når du har vært flink student, så du får belønning med en gang du har gått gjennom stoffet. Jeg er sikker på at jeg ville betalt hvis det måtte til. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Nå skal jeg snart begynne å rusle til skolen. Her nede går jeg til skolen hver dag, og det er så koselig! Jeg går egentlig overalt, fordi jeg ikke orker å sette meg inn i buss, trikk og bane. Det er egentlig like så greit. Jeg har fått timeplanen for hele uken min, og hehe, det ser ut som om jeg må snu døgnet. Den ene dagen starter jeg 0830, mens resten av dagene starter jeg 1200 eller 1400, og skolen slutter aldri før 1800. Det passer meg egentlig ganske bra, siden jeg er veldig produktiv om morgenen, men det er jo noe å bli vandt til. 

  Håper du får nytte av studietipsene, og at du får en flotters dag ♥

 • Publisert: 05.10.2016, 13:11
 • Kategori: tips
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits