hits

Det er ganske mange som lurer på hva jeg driver med fortiden. Jeg er ikke helt sikker selv, men svarer sikkert på spørsmålet flere ganger i uken, gjerne så repetativt så mulig, og det hender til og med at jeg må forklare på nytt til samme menneskene uken etter. 

For et par måneder siden gikk jeg på et Pre-Med kurs på McDaniel College i Budapest. Der lærte jeg medisinske fag, mest realfag, noe jeg ikke hadde på videregående. Jeg valgte å fullføre første semester, men ikke ta det andre, fordi jeg følte jeg kunne nå ut til fagene bedre på egenhånd. Og det gjorde jeg, forhåpentligvis. Kurset gir verken studielån eller studiepoeng. Grunnen til at jeg tok det var for å få et innblikk i hvordan det var å leve og å studere i Budapest, og fordi jeg visste det var ekstra rettet mot opptaksprøven jeg tok for et par uker siden.

I begynnelsen av mars tok jeg nemlig en opptaksprøve for å komme inn på Semmelweis, universitetet jeg vil inn på i Budapest. Jeg har enda ikke fått svar på opptaksprøven, men velger å se på den, i hovedsak, som en øvelse til opptaksprøven i Juni. La oss bare si at jeg må ha vært veldig flink i realfag i åtte måneder for å komme inn nå. Det er altså lite sannsynlig, men jeg hadde i hvert fall en positiv opplevelse med det hele.

Opptaksprøven var en veldig formell situasjon, hvor vi først hadde en skriftlig prøve i Kjemi, Biologi, Engelsk og Medisinsk Engelsk. Den varte i to timer. Deretter skulle navnene våre bli hengt opp på lister som fortalte oss når vi skulle ha den muntlige delen av opptaksprøven. Det var den delen vi måtte ha på oss dress og hæler for å bestå, det var altså gitt at man strøk hvis man kom i jeans. Jeg var heldig og fikk den samme dagen, et par timer senere. Professoren, jeg hadde i den muntlige delen, var varm og snill med meg, det var ikke i nærheten av så skummelt jeg trodde det skulle bli. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden jeg ikke tok andre semesteret på kurset i Budapest, har jeg meldt meg opp i eksamener her hjemme i Oslo. I månedene som kommer skal jeg plutselig ha 4 eksamener, i Fysikk 1 og Kjemi 1 og 2. Jeg skal rettere sagt bruke månedene fremover til å lese på disse fagene, litt i Oslo og litt i Budapest, der har jeg fortsatt leilighet. Etter det må jeg mest sannsynlig ta opptaksprøven i Juni en gang. 

Realfag er gøy! Og hvis 16 år gamle Martine hadde hørt meg nå, ville hun nok trodd jeg hadde slått hodet i et trappefall. Jeg syns ikke lenger det handler om pugging eller mangel på personlige interesser, men om å forstå. Det handler om å forstå hva som skjer rundt seg. Det samme gjør selvsagt sammfunnsrelaterte fag, men i en annen retning. Jeg var redd for å bli et dødskjedelig menneske etter et par måneder med realfag, men jeg er ikke lenger bekymret for det. Det er ingenting i veien for at jeg kan fortsette å være smart og lese bøker og gå på museum og sånt. Jeg tuller litt, men det var en helt oppriktig frykt jeg hadde. Medisin er veldig kult. Også spennende og helt vitalt. Syns jeg. 

Her kan du lese litt mer om hvorfor jeg vil studere medisin og det som hører med. 

Og hvis jeg ikke kommer inn kan jeg jo bare lene meg på bloggen som en plan B!!!..... :-3


  


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no
Martine Wilhelmsen
291197. kjæresten min sier jeg er helt gal og jeg studerer medisin i budapest og liker det ikke.


Legg meg til som venn


Follow


Arkiv


· Mars 2019 · August 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · August 2014 · Mai 2014 · Mars 2014 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013 · Juli 2013 · Juni 2013Kategorier


· beauty · Budapest · bøk · Doktor Marty Party · fashion · foto · hjelp · interiør · kunst · lister · meg · mote · musikk · notater · rarslig · reise · tips · todays wish · tøffe trynet · video · viktigSøk i bloggen
Linker


· Bloglovin' · Instagram · På FacebookDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.