Martine Fimreite Wilhelmsen

medisin, budapest, mote, skriving, litteratur

for den som samler kulturelt kapital: serietips

 • Publisert: 07.04.2017, 17:40
 • Kategori: tips
 • Jeg ser kulturelt kapital som poeng du får når du ser på NRK, leser morgenbladet eller hører podcaster som er litt kjedeligere enn normalen. Og hvis du ser dokumentarer og går tur steder som ikke er løkka og lager kaffen din på en måte som ikke er filterkaffe eller pulverkaffe. Eller hvis du bare har veldig få ting i hjemmet ditt eller hvis du ikke tar med deg pose fra butikken.  Eller kanskje du bare kan være veggis. Jeg samler en del fra seriene jeg ser på.

  Stemmene i hodet

  I denne serien følger vi 3 pasienter som enten er innlagt eller har historie fra Bergfløtt Behandlingssenteret. På senteret er hovedområdet schizofreni, og serien hjalp meg virkelig å nærme meg forståelsen av hvordan schizofrene har det. Den illustrerer stemmene, og klarer på mange måter å fange de viktige øyeblikkene i diagnosen, etter min mening. Jeg syns i hvert fall at det var en veldig interessant og fin serie. Ligger inne på nett-tv'en til nrk. 

  Helene sjekker inn

  Skulle gjerne skrevet om hvor jeg har sett Helene før, men jeg har ingen anelse. Hun er i hvert fall tidligere kjendis og et av hovedkompontentene i denne serien. Helene utforsker og sjekker inn på seks forskjellige instutisjoner i Norge, blant annet asylmottak, fengsel og sykehjem. På mange måter syns jeg hun viser sider av instutisjonene man ikke tenker over. Det virker som om hun tar tak i problemene hun møter på, som gjest på instutisjonene,

  Du finner serien på nrk nett-tv! 

  Arkitektenes hjem

  Har jeg skrevet om i dette innlegget. Du finner det også på nrk sin nett-tv.

  Twin peaks

  Jeg så i dag at Sophie Elise har skrevet om Twin Peaks på bloggen sin, og jeg fant ut at jeg måtte forte meg å vise dere hvor mye jeg liker den serien. Før dere tror jeg hermer eller noe. Det har vært favorittserien min lenge, og det kommer faktisk ut en ny sesong i mai (sies det, det har gått rykter om det lenge...). Man kunne sagt at det handler om løsningen av et mord, og det er det jeg kommer til å si at den handler om, men den handler om veldig mye mer. Jeg ser vanligvis ikke på krimserier. Sterk anbefaling. ( Jeg tror også det vil være lurt å starte raskt på denne serien, ellers har du mye å ta igjen når det blir en stor snakkis i mai)  Ellers har jeg nettopp fullført Big Little Lies, den likte jeg veldig godt. Girls, Please Like Me, Crashing (på netflix, ikke på HBO) og Sex and the city vil alltid være favoritter. 

  God helg og påskeferie:)

  I am mostly giving my recomendations to norwegian tv shows in this post, besides them, here are some of my favourite shows (non-norwegian).

  Twin Peaks, Girls, Big Little Lies, Please like me, Crashing (on netflix) and Sex and the city.

  You should probably start watching Twin Peaks right away, i have a feeling this will be much talked about in the future. If you start now, you will probably finish it before the new season releases in May. Enjoy!!

 • Publisert: 07.04.2017, 17:40
 • Kategori: tips
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  liveterherlig93

  07.04.2017 kl.19:36

  ikke sett:)

  Skriv en ny kommentar

  hits