Martine Fimreite Wilhelmsen

medisin, budapest, mote, skriving, litteratur

BØKER: TILBAKELAGT

 • Publisert: 18.06.2017, 13:49
 • Kategori: bøk
 • God søndag! 
  Jeg har planer om å legge bak meg et visst antall bøker før jeg begynner på medisin, i god tro om at det ikke blir plass til annet enn faglitteratur de neste seks årene. De siste dagene har jeg egentlig bare bytte på steder å lese bok på. Jeg er ikke så flink til å lese bok inne, men med en gang jeg kommer meg ut døren leser jeg nesten gående. 

  Så langt har jeg feid over disse:


  OM HØSTEN OG OM VINTEREN AV KARL OVE KNAUSGÅRD:

  Skamfullt nok har jeg ikke tatt meg tid til å lese "Min kamp" enda, men jeg fikk kjøpt disse på salg i vår. Jeg ville ikke beskrevet dem som litterære mesterverk (hvem er jeg til å gjøre det uansett), men de var nokså behagelige å lese. Han kaller serien for et personlig enclykopedi, noe som vil si at han plukker ut et og annet "tilfeldig" ord med hvilket vi får være med på en tankestrøm av assosiasjoner, enkle beskrivelser og minner på 2-3 sider. Det føles fint å legge bak seg kapitler på den måten, og de er perfekte på bussen for eksempel. Jeg ville også anbefalt dem i en lesetørke, med tanke på den enkle leseformen. Bøkene minner deg på hva de små tingene har å si i hverdagen, og hvorfor de egentlig er store ting, eller motsatt. 

  RETTSTRIDIG FORFØYNING: EN ROMAN OM KJÆRLIGHET AV LENA ANDERSSON
  Dette er en av de beste bøkene jeg har lest på lenge<3 Jeg bladde gjennom den på en dag og satt igjen veldig fornøyd etterpå. Populært som det er å skrive om håpløs forelskelse, så er det faktisk noe de fleste kan kjenne seg igjen i. Det er vanskelig å være i et forhold (hvilket som helst, venskaplig, romantisk eller familiært) hvor den ene parten ikke er elsket så høyt som den andre og det såreste er å innrømme det. Gleder meg masse til å lese oppfølgeren.

  FRIDA: EN BIOGRAFI OVER FRIDA KAHLO AV HAYDEN HERRERA

  Denne fant jeg i hyllen hjemme for lenge siden og tok den egentlig bare med meg til Budapest fordi den er kul å ha i hyllen. Siden jeg beregnet alt for få bøker til denne aleneuken her, så det ut som om jeg skulle ta til å lese den likevel. Jeg er ikke ferdig enda, men jeg er litt forelsket i Frida. Er det lov å skaffe seg bart liksom? Inkluderende skildrer forfatteren livet hennes, og viser til et oppslag i boken med flere av hennes malerier. Hennes kjærlighetsliv og mystikken rundt hennes persona er det som interesserer meg mest, og jo mer jeg vet om henne, jo mer forelsker jeg meg også i bildene hennes. Jeg vil til Mexico!!! Biografier kan fort bli litt kjedelige, men denne fanget meg veldig. Ikke nødvendigvis måten den er skrevet på, for det er mye som likner oppramsing, men historien er GØY. Kanskje forfatteren er litt flink også da, litt poeng til han også.

  PS: Har du hørt om bokelskere.no? Det er nesten en av grunnene til at jeg leser bøker. Å legge inn boken man har lest etter man er ferdig føles veldig avsluttende og behagelig (jeg syns alltid det er vanskelig å starte på en ny bok rett etterpå), dessuten kan man legge inn bøker man har lyst til å lese for å få en fin oversikt. Søk på Martine Wilhelmsen på bokelskere.no så kan vi bli bokvenner. 

 • Publisert: 18.06.2017, 13:49
 • Kategori: bøk
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits