Martine F. Wilhelmsen

Det gikk helt greit

 • Publisert: 06.03.2017, 11:08
 • Kategori: hjelp
 • Jeg trodde ikke jeg var en person som kranglet med kundeservice, men i dag var det sånn jeg startet dagen min. Det fikk meg til å tenke på to ting

  1) Jeg er jo litt kundeservice på If om sommeren, så jeg har bestemt meg for å øke grad av vennlighet i telefonen. Måtte jeg alltid huske han som fikk meg til å virke dum og krevende. Jeg la på surt i midten av avskjeden hans, for jeg hadde noen tårer å felle. Jeg prøvde å søke han opp på Internett, for å kjenne på at han er et ansikt som bare gjør det han får beskjed om , men jeg fant han ikke. Ser ut til at jeg må leve med dette sinnet ut livet, eller i hvert fall ut uken.  Man kan faktisk aldri vite når noen er på bristepunktet til et mentalt sammenbrudd. 

  2) Jeg er ganske sikker på at jeg inkluderte begge tankene mine i punkt 1. Om ikke, er det mye som tyder på at jeg har glemt punkt to. 

  Jeg er i Oslo igjen. På lørdag ble jeg ferdig med opptaksprøven til medisin i Ungarn. Det føles fint å ha det unnagjort, men jeg har ønsket hardt at det var sosialt akseptert å skrive status på Facebook. Så kom jeg på at jeg hadde blogg. Jeg har lyst til å svare alle som spør hvordan det gikk at det gikk helt greit og at vi får svar om tre til fire uker. Sannheten er at jeg tror jeg blir ganske overrasket hvis jeg ikke kommer inn. Ha-ha. Men det er ikke lov å si høyt. Nettopp fordi jeg kommer til å klippe-lime dette innlegget, i det innlegget jeg skriver når jeg ikke har kommet inn. 

   Jeg fikk i hvert fall festet fra meg på lørdagen. På søndagen satt jeg igjen med en veldig rar følelse. Det blir liksom aldri helt greit. For første gang har jeg en følelse av at noe ukjent ligger foran meg. Dette er første gang jeg ikke vet hva som kommer. Og jeg tenker på de som har friår og jeg skjønner ikke at de klarer det. Alt jeg vet er at jeg ikke er trygg med meg selv og ingenting. Fortell meg hva jeg skal gjøre og fortell meg hva jeg skal føle, fordi jeg orker ikke å gå rundt å nesten ha mentalt sammenbrudd.

  Ja og som resultat av det ene sammenbruddet før opptaksprøven ble jeg plutselig platinablond og jeg vil helst ikke ha noen kommentarer på det

  Jeg var også på Karpe Diem ( Og Arif, og Unge Ferrari) konsert i Budapest. Det var dødskult og dere kan være misunnelige hvis dere vil.

  For å oppsummere; det går sakte, men sikkert, opp for meg hvilket vrak jeg er. Saken jobbes med. 

  God mandag! Jeg skal rydde rommet som ikke er mitt og ordne i regninger jeg ikke vil betale. 

   

 • Publisert: 06.03.2017, 11:08
 • Kategori: hjelp
 • 0 kommentarer
 • Flaut

 • Publisert: 21.01.2016, 07:45
 • Kategori: hjelp
 • Fy faen

  Vi må slutte med det.

  Jeg merker sinnet brer seg over hele kroppen min. Skal vi faen meg være det landet? I vanskelighet på å finne ord som sterkt nok uttrykker det jeg føler kommer jeg til å banne. Jeg klarer ikke forstå det.

  Jeg innrømme noe. Jeg har tullet med det. Ingenting spesielt, men noe helt spesielt. Jeg kommer ikke på noen eksempler, men du vet når man sier noe, også i det man sier det skjønner man hvor på grensen det var.

  Jeg er flink til å tulle på andres bekostning. Mest fordi jeg er flink til å tulle hele tiden. Det får meg til å bli redd. En angst for å, på noen måte, ha fremprovosert det her:

  Det er så inn i helsikkes flaut! Skal vi være det landet liksom? Skal vi være det landet? Nå må rasistene, med eneste innsikt - rumpehullet - ,ta seg en enda lenger kikk inn i rumpehullet sitt og grave frem fakta. Jeg kunne skrevet mange slemme ting om rasister her, men det er bare en mangel på kunnskap. Et eller annet sted har rasisten fått for seg noe annet enn det som er sannheten. Rasisten har kanskje bare glemt noe. Her har vi noe helt essensielt for vår eksistens - viktigere enn å vite alle hovedstadene i Europa, viktigere enn å vite at man skal vaske seg på henda etter man har vært på do. Det vil si; finn frem en psykologibok, en naturfagsbok eller hva nå enn som måtte få deg til å forstå at du og jeg er samme. For dette er jævlig flaut, er det ikke?

  Men for dere som meg: vi kan slutte å tulle og å le. Det er det vi kan gjøre. Det er det vi må gjøre. Det er ikke morsomt lenger.

  I utgangspunktet syns jeg ikke at jeg skal ta for meg store tema som det her, i mangel på kunnskap eller erfaring - men dette vet jeg: Mennesker er alle de samme inni, og det forundrer meg at du ikke vet det.

  Hvis du enda ikke forstår det kan du lære det dette: det du gjør er ulovlig. Så jævlig vanskelig kan det ikke være.

  Innlegget er skrevet i ren sinne og jeg klarte bare ikke å vente med å få det ut. !!
  Ha en fin dag, og vær så snill - gi det en tanke!!!! 

 • Publisert: 21.01.2016, 07:45
 • Kategori: hjelp
 • 14 kommentarer
 • hjelp

 • Publisert: 10.08.2013, 20:31
 • Kategori: hjelp
 • Jeg har noen perioder hvor jeg syns det blir for teit å blogge. For det første føler jeg at jeg snakker til en vegg og for det andre holder jeg på å dø av ydmykhet hver gang noen spør om bloggen min. Perioden er på plass, og jeg får frysninger av å sitte her å skrive. Jeg kunne helt klart sluttet å blogge, men jeg savner den hver gang den forsvinner og nå har jeg faktisk ikke en dritt å gjøre.

  Nå ble jeg sentimental. Bare la meg få noen minutter med stillhet. Dere kan se på bilder i mens.
  Det var egentlig det. I går kom jeg hjem fra en fantastisk uke i Kroatia.
  Men neste mandag er det skoletid igjen. Videregående skole. Skulle egentlig ønske jeg kunne være på omtrent denne alderen for alltid. Sånne store overganger gjør meg trist. Æsj. Tiden går og man blir feit, gammel og mister personligheten og plutselig er man en man ikke vet hvem man er lenger. Ønsker så gjerne ikke å falle i den fella. Man mister venner man trodde man skulle ha hele livet og bryr seg om ting man aldri har tenkt over før. Jeg vil bare være meg. Men er jeg i det hele tatt meg selv lenger? Er jeg en jeg liker, eller tror jeg at jeg er en annen enn jeg er? Tenk om jeg har blitt ond? Er det noen som liker meg? Er det noen som vet at jeg bryr meg? Er det noen som tror jeg bryr meg? Er det noen som bryr seg om at jeg bryr meg? Hvorfor bryr jeg meg?

  Spørsmål som de over gjør at lørdagskveldene alene med masse mat blir enda mer ensomme og at jeg klør i hele kroppen etter å vise alle hvem jeg er og hvorfor de bør like meg. Ensomhet gjør meg rar og sur. Det burde ikke finnes spørsmål uten svar, but then again, hva skulle vi snakket om. Jeg konkluderer alltid mine små filosofiske øyeblikk med at livet er hardt. Men det gjør meg bare enda mer forvirret og surrete, for hvordan kan jeg sitte her å tenke at livet er hardt. Det emne skal jeg ikke begynne på en gang.

  Det er dette innlegget du skal huske når de spør om det har foregått lenge. Jeg har mistet taket for lenge siden skal jeg si deg. Du tror kanskje jeg er gal, men jeg snakker bare om dette innlegget. Dette øyeblikket, åh men du da, hva er et øyeblikk? Nå må jeg ut å sosialisere meg før hodet mitt går i oppløsning. Jeg har så mange spørsmål ingen jeg vet om kan svare på. Kommer jeg til å møte noen som svarer på dem? Tenk om jeg slutter å spørre og jeg mister meg selv. Det er kanskje det som er meningen med livet. Spørsmål man kan stille uten å få svar. 

  Livet er hardt.

  Jeg publiserte egentlig dette innlegget, men så så jeg litt på det. Det trenger liksom mer. Jeg tenker for mye. Jeg har så mye mer å skrive, men jeg vet at hvis jeg fortsetter kommer jeg til å skrive mer for hvert tegn og hvert ord. Jeg kommer til å fortsette til jeg blir helt tom, men hva skjer når jeg da har tømt meg. Nå tvangsavslutter jeg her. Jeg trengte bare at dere fikk med dere at jeg ikke er ferdig her, jeg er ikke tom. Jeg kommer tilbake.
   

 • Publisert: 10.08.2013, 20:31
 • Kategori: hjelp
 • 10 kommentarer
 • hvordan: prøveøving

 • Publisert: 03.03.2013, 21:13
 • Kategori: hjelp
 • Jeg, som mange andre, har en trang til å gjøre alt annet enn å øve på prøve dagen før prøve. Derfor tenkte jeg å lage et lite "tipse"-innlegg om hvordan jeg øver best på prøver.  


  Last ned SelfControl, her kan du stenge alle nettsteder og programmer som forstyrrer deg når du skal konsentrere deg om noe helt annet, f.eks: facebook, twitter, blogg osv... Du stenger stedene i en tidsperiode, og det er ikke på noen måte mulig å komme seg inn på disse nettstedene og programmene før tiden er ute.

  Hos Quizlet kan du opprette din egen bruker og lage flashcards (nesten powerpoints), og se på andre sine flashcards. Det er veldig enkelt å søke opp andre flashcards, og kanskje har de en flashcard på ditt språk. Dette kan være nyttig i fransk for eksempel, hvor jeg bare kan søke opp et verb eller passe compase.

  Hør på musikk, det spiller ikke så stor rolle hvilken musikk du hører på så lenge den stenger deg litt inne i din egen verden. Det er ekstra smart å ha på høretelefoner. Jeg pleier å høre på Frank Ocean sitt album (Orange), jeg vet ikke helt hva som er greia men det hjelper meg litt til å konsentrere.

  Hvis du skal ha noe snacks, drikke eller mat - lag deg store porsjoner. På denne måten slipper du å gå ut på kjøkkenet å hente deg mer hvis du eventuelt får lyst på mer. Store glass, og store tallerkener. Jeg foretrekker store glass med vann, eller store kopper med te og litt snacks. 

  Noen dager før prøven kan du henge opp post it lapper overalt, helst med stoff om prøven på. På speilet, i veggen ved siden av sengen så du ser det før du sovner, foran doen, eller bare ta den klassiske å skriv litt på hendene. (Selv om det hadde vært kjipt å ende opp med håndkreft dagen før prøven + foreldre sier det er galt.

  Spis sunn mat, legg deg tidlig, drikk masse vann og gjerne tren litt. Dette gir deg ekstra energi, og du klarer å konsentrere deg lettere. Bare ikke slit deg helt ut.

  Du kan godt snakke med deg selv. Jeg pleier å gjøre det hvis jeg for eksempel skal pugge noe, da klarer jeg ofte å få meg selv til å forstå det bedre. Haha, det punktet er muligens litt individuelt - men hvorfor ikke prøve?

  Sitt i en ordentlig behagelig stilling, ikke i sengen eller i en godstol (Med mindre det er lesestoff). Sitt helst ved en pult.

  La øvingen være det siste du gjør før du legger deg, og les gjennom kapitlet. Da vil det mest sansynlig være det du ligger å tenker på om du ikke får sove.

  Ha dialoger med venner eller familie om stoffet. Dette hjelper ofte for meg, for da kan jeg tenke tilbake på hva vi snakket om. 

  Hvis du ikke følger noen av punktene over kan det være nyttig å øve i alle timene på skolen på dagen du har prøven. Hvis du er heldig kan det være du har klassekamerater som er like stresset som deg om prøven som du kan øve med.

  LYKKE TIL!!! (Gjett om jeg brukte veldig lang tid på dette innlegget og egentlig skulle øvd til en prøve.... Ja, du gjettet riktig)

 • Publisert: 03.03.2013, 21:13
 • Kategori: hjelp
 • 0 kommentarer
 • NICKI MINAJ BILLETT, OSLO SPEKTRUM, KUN 400 KR

 • Publisert: 11.04.2012, 17:57
 • Kategori: hjelp
 • Dere skjønner at vi har kommet oss opp i en liten ikke så veldig positiv situasjon. Tuva og jeg skulle kjøpe billetter til Nicki Minaj konserten og dra sammen, men vi bestilte hver for oss. Tuva bestilte en liten stund før meg (samme dag), og når jeg skulle bestille var det tomt for ståplasser til konserten. Og som dere kanskje vet går det ikke ann å returnere billetten. Jeg hadde satt veldig pris på om du ville hjelpe meg. Hvis du vil kjøpe en billett, selvfølgelig. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Hvis du vil kjøpe billetten så kan du legge igjen mailadressen din i komentarfeltet eller sende en mail til martine.f.wilhelmsen@gmail.com. Tuva selger den for 400 kr :D SOLGT
   

 • Publisert: 11.04.2012, 17:57
 • Kategori: hjelp
 • 5 kommentarer
 • hits