Martine Fimreite Wilhelmsen

medisin, budapest, mote, skriving, litteratur

se ut som om du holder på å dø

 • Publisert: 31.01.2017, 22:32
 • Kategori: mote
 • "Se ut som om du holder på å dø, som om du er alvorlig kronisk syk eller noe sånt. Det er sånn de andre bloggerne gjør det" - mammafotografen

  Det er godt å ha mammafotografen tilbake. "ikke smil". "skal du ikke sminke deg litt?". Nå er vi så og si ferdig shoppa, så endelig kan jeg disse henne litt. Nå prøver hun til å få meg til å gjøre masse kjedelige ting, mens jeg er litt mer opptatt av å drikke rødvin. Vi har et par timer og en deilig frokost igjen, før hun drar hjem. I det hun drar, starter en seriøs jobbing med kjemi og biologi, frem mot opptaksprøven, som er om en liten måned.  Panikk

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Genser: Zara Bukse: Oisho Sko: Asics
  Snakk om å følge fotografens oppfordninger:))

   

  Nå skal jeg nyte resten av oppholdet på hotell og smøre meg inn med alle kremene og sånn. Sov godt!

 • Publisert: 31.01.2017, 22:32
 • Kategori: mote
 • 2 kommentarer
 • stars and dirty shoes

 • Publisert: 29.01.2017, 22:38
 • Kategori: mote
 • Hei! 

  I dag har jeg planlagt månedene fremover, og grått. Heldigvis i helt forskjellige kontekster. Min kjære Lisa dro i dag, og jeg fulgte henne til flyplassen og lovte meg selv å ikke gråte (Ambisiøst). Etter det møtte jeg Ingrid, som jeg skal lese med i en måned nå. Opptaksprøven til medisinskolen her i Budapest, Semmelweis, skal være i mars en gang. Vi skal komme oss igjennom halve biologiboken og halve kjemiboken til den tid. Det vil si at vi ikke akkurat har god tid. Men så lenge vi jobber så hardt vi kan, kan jeg ikke være annet enn positiv!
  Strømpebukser fra Calzedonia

  I morgen kommer mamma til Budapest. Jeg skal, med andre ord, på en liten detoksifisering. Gleder meg til å ha litt fri uten dårlig samvittighet. Vi skal investere masse tid i ting som har materiell verdi, og kun det. Ingen arbeid og ingen tenking, takk. Jeg skal være litt hjernedød bare i noen dager nå.

  And hello and goodbye to the non-norwegians. I will probably not continue this english thing. Maybe if I have something funny to say in english. Maybe if I'm trying to send an indirect message to a non-norwegian. That would be too obvious though. Hm. Good night!

  PS: To my dear Lisa that probably will be wondering why I'm writing her name in a norwegian context, I'm just saying it was way too ambitious of me to think I wasn't going to cry on the airport. Miss you already!!

  Sov godt!
   

 • Publisert: 29.01.2017, 22:38
 • Kategori: mote
 • 0 kommentarer
 • pretty (and) drunk

 • Publisert: 28.01.2017, 17:38
 • Kategori: Budapest
 • Før Ayda begynte å trylle med sminkekosten, var nesten alle jentene enige om at vi var litt styggere her i Budapest, enn hjemme. Men i går kveld var jeg faktisk så pen at folk kom bort og komplimenterte utseendet til gutten jeg sto og snakket med. Da vet du at highlighteren er on fleek (referanse: Ayda). Jeg har også anskaffet meg en stor respekt og beundring for sminke, selv om jeg ikke er i nærheten av å forstå. Litt som ungarsk. 

  Eksamensuken ble rundet av med toppkarakter i bio, og ingenting har noen gang føltes så deilig som den ølen jeg tok meg et par timer senere. Jeg festet hele natten og ble helt perfekt full. I dag er formen helt OK, og planen i dag er å "ikke-studere" og å dra ut og spise. Lisa, en av jentene jeg har blitt veldig god venn med, har sin siste dag her i dag. Det er veldig, veldig trist, men nå får jeg plutselig noen å besøke i Riga også. Det er rart hvordan de man har nærmest, pleide å være så nære. Nå er flesteparten av mine nærmeste, de som er lengst unna. Sånn fysisk.

  I just want to tell my non-norwegian readers (I reckon all you scandinavians have been watching "Skam" enough to understand my Norwegian) that I could write in english, but I bet it would be terribly boring. I'm not even funny in norwegian. This post is basically about how pretty I am, due to Ayda, and that I'm going to miss my new best friend, Lisa. You could of course google translate this, but if it's bad, we're obvioously going to blame the translater. Also I'm bragging about my grades. *Input of norwegian word to describe how awkward I feel about this paragraph, so that you would'nt understand. 

  Jeg var mye penere på ekte. Ser dere jeg hadde sånn fin rød øyenskygge?(Komplementerer de røde øynene)  Skulle ønske jeg ikke tok av sminken i går. Ayda's mesterverk

   

  Nå skal jeg sove litt mer bare fordi jeg kan. 
   

  But first, here's one for my pretty friends. The one to the left is leaving us :'(   

 • Publisert: 28.01.2017, 17:38
 • Kategori: Budapest
 • 0 kommentarer
 • note to self: kjærlighet

 • Publisert: 26.01.2017, 00:03
 • Kategori: notater
 • Fordi jeg hadde en kjæreste, som jeg sluttet å være kjæreste med, tenkte jeg mye på kjæresteting. Dere vet, det er vanskelig å slutte å være kjærester, når man sier man skal slutte med det. Og når man vet at man har sluttet å være kjærester, så har man plutselig aldri lyst på kjæreste igjen. Like greit egentlig, for jeg har ikke tid. Skal bli doktor. Det er sånn man egentlig finner kjærligheten. Den kommer alltid når det passer seg minst. Når man skal studere medisin, passer det seg aldri. Så da har man jo alltid kjærlighet.  Blunk. Blunk.

  Jeg skrev i hvert fall litt, den gangen jeg tenkte på kjæresteting og liknende.


  juni

  Husk at kjæresten du finner deg må være mer enn de fine, flørtende, øyeblikkene. Mer enn oppmerksomhet og de fine ordene. Husk at du fortjener en som er veldig, veldig snill, men at du også må være snill. Husk at det er kjedelig å irritere seg og å være sur. Husk at det er gøy å være glad og at man ikke skal være med folk som gjør deg sur.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  mars

  Det er viktig med gutter som:

  1) Respekterer tiden din.

  2) Tenker på deg. 

  Men det går greit at de glemmer  seg. De er ikke dumme av den grunn. De er bare ikke kjærestemateriale.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  januar

  Tror jeg har kjent litt på levingen i det siste. Jeg har oppført meg som verdens smarteste. Når jeg blir verdens smarteste, vil alle kysse meg. Det kan jeg nesten ingenting for. Tuller litt. Det er bare problematisk. Likevel føles det deilig. Jeg lever igjen, og mener ting, og føler meg som en egen. En egen, uten den andre. Den andre, som også representerer meg. Og som jeg representerer. Det kan jo ikke være sånn. Jeg gidder, heretter, bare å representere meg selv. Ha-ha, det kan jo være fordi jeg skal få briller. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  ekstramateriale: juli 2015

   

  Husk: Du kan ikke sprike med bena mens du smiler til han på bussen.


  100% ubehøvlet. Som alltid. Vitsen om at psykiatere skal være gale er bare altfor åpenbar. Noen ting jeg noterer, er jo ganske fine. Andre ting skulle kanskje aldri sett lyset. Jeg er uansett stolt av meg selv. For den dusten jeg er i noen av notatene, er den samme dusten som klarte å gå fra mentalt sammenbrudd til B+ på kjemi muntlig. Ambivalent og stolt. <3 

  PS. Er det forresten lov til å reposte bilder på denne måten? Føler jeg må føde meg selv, som blogger, på nytt. Da må jeg liksom vise litt hva jeg har å by på i alle de forskjellige årstidene. "Følg meg helt til det blir plussgrader! Da er jeg kjempefin:)"

   

 • Publisert: 26.01.2017, 00:03
 • Kategori: notater
 • 4 kommentarer
 • skitten joggebukse og horoskop

 • Publisert: 24.01.2017, 13:16
 • Kategori: rarslig
 •  

  I går skrev jeg dette på telefonen min:

  Apatisk. Vet ingenting, Leste i horoskopet at jeg skulle bli kjendis og finne en make. Tid er ikke. Jeg er. 
  Da tigre røykte sigaretter sa han, og jeg tok en sigarett. Jeg tok litt vodka i kaffen, og fikk C i fysikk muntlig.

  Jeg skal begynne å studere medisin neste år, og for ærlighetens skyld, har jeg ikke tid til noe blogging. Denne uken har jeg ti eksamener, og siden jeg er ikke-fungerende under press, sitter jeg nå her og blogger. Nå åpnet jeg jo innlegget med å være ærlig, så jeg kan jo fortsette med å si at eneste grunnen til at jeg sitter her og skriver, er horoskopet mitt. Jeg er Skytten, og i følge horoskopet mitt, er jeg i nærheten av å bli berømt via sosiale medier. Og at jeg skal finne ekte kjærlighet. På fredag.

  I dag hadde jeg eksamen i biologi og i medisinsk engelsk. Jeg gikk også med joggebukser offentlig, for første gang på 6 år. Det gikk helt fint på eksamen. På joggebuksen hadde jeg en iøynefallende kaffeflekk midt på låret, i tillegg til en tannkremflekk på t-skjorten.  Etter eksamen gikk jeg, og romkamerat, på kafeen rett ved der vi bor. På den kafeen jobber det en PEK*, så jeg håper han ikke så kaffeflekken. Jeg smilte litt ekstra til PEK**, og satt langt unna romkamerat, for å indikere at vi ikke er kjærester. Ingen misforståelser velkomne her i gården.   Nå skal jeg lese kjemi! Hadebra og tvi tvi til meg. Dette innlegget legger jeg under den offesielle "Utdanning & karriere etc"-kategorien på blogg.no.  *+**PEK: Potensiell ekte kjærlighet/fint hankjønn

 • Publisert: 24.01.2017, 13:16
 • Kategori: rarslig
 • 2 kommentarer
 • hits