Martine Fimreite Wilhelmsen

medisin, budapest, mote, skriving, litteratur

green/vert/grønn/zöld

 • Publisert: 16.06.2017, 21:31
 • Kategori: tips • szentendre, ungarn. 
  ta elvebåten på donau fra havnen ved vigado ter i budapest til szentendre for en liten pause fra storbyen. 1) det er deilig å ta båt i solen 2) det er litt kjøligere der mens det koker i budapest  paris, frankrike

  parc des buttes-chaumont ligger et sted i paris. jeg har vært i paris flere ganger men kan fortsatt ikke orientere meg der, så det blir du nødt til å google plasseringen på. det var veldig fint der og mille sa at man skulle leve for evig og alltid sammen med kjæresten sin hvis man tok den med seg opp i tårnet i parken. 
   

  i budapest har vi ikke så mange parker som jeg skulle ønske, men jeg kommer meg heldivis til litt andre parker en gang i blant. det var ikke så parkete i szentendre men det var grønt. ha en fin fredag<3

 • Publisert: 16.06.2017, 21:31
 • Kategori: tips
 • 1 kommentarer
 • for den som samler kulturelt kapital: serietips

 • Publisert: 07.04.2017, 17:40
 • Kategori: tips
 • Jeg ser kulturelt kapital som poeng du får når du ser på NRK, leser morgenbladet eller hører podcaster som er litt kjedeligere enn normalen. Og hvis du ser dokumentarer og går tur steder som ikke er løkka og lager kaffen din på en måte som ikke er filterkaffe eller pulverkaffe. Eller hvis du bare har veldig få ting i hjemmet ditt eller hvis du ikke tar med deg pose fra butikken.  Eller kanskje du bare kan være veggis. Jeg samler en del fra seriene jeg ser på.

  Stemmene i hodet

  I denne serien følger vi 3 pasienter som enten er innlagt eller har historie fra Bergfløtt Behandlingssenteret. På senteret er hovedområdet schizofreni, og serien hjalp meg virkelig å nærme meg forståelsen av hvordan schizofrene har det. Den illustrerer stemmene, og klarer på mange måter å fange de viktige øyeblikkene i diagnosen, etter min mening. Jeg syns i hvert fall at det var en veldig interessant og fin serie. Ligger inne på nett-tv'en til nrk. 

  Helene sjekker inn

  Skulle gjerne skrevet om hvor jeg har sett Helene før, men jeg har ingen anelse. Hun er i hvert fall tidligere kjendis og et av hovedkompontentene i denne serien. Helene utforsker og sjekker inn på seks forskjellige instutisjoner i Norge, blant annet asylmottak, fengsel og sykehjem. På mange måter syns jeg hun viser sider av instutisjonene man ikke tenker over. Det virker som om hun tar tak i problemene hun møter på, som gjest på instutisjonene,

  Du finner serien på nrk nett-tv! 

  Arkitektenes hjem

  Har jeg skrevet om i dette innlegget. Du finner det også på nrk sin nett-tv.

  Twin peaks

  Jeg så i dag at Sophie Elise har skrevet om Twin Peaks på bloggen sin, og jeg fant ut at jeg måtte forte meg å vise dere hvor mye jeg liker den serien. Før dere tror jeg hermer eller noe. Det har vært favorittserien min lenge, og det kommer faktisk ut en ny sesong i mai (sies det, det har gått rykter om det lenge...). Man kunne sagt at det handler om løsningen av et mord, og det er det jeg kommer til å si at den handler om, men den handler om veldig mye mer. Jeg ser vanligvis ikke på krimserier. Sterk anbefaling. ( Jeg tror også det vil være lurt å starte raskt på denne serien, ellers har du mye å ta igjen når det blir en stor snakkis i mai)  Ellers har jeg nettopp fullført Big Little Lies, den likte jeg veldig godt. Girls, Please Like Me, Crashing (på netflix, ikke på HBO) og Sex and the city vil alltid være favoritter. 

  God helg og påskeferie:)

  I am mostly giving my recomendations to norwegian tv shows in this post, besides them, here are some of my favourite shows (non-norwegian).

  Twin Peaks, Girls, Big Little Lies, Please like me, Crashing (on netflix) and Sex and the city.

  You should probably start watching Twin Peaks right away, i have a feeling this will be much talked about in the future. If you start now, you will probably finish it before the new season releases in May. Enjoy!!

 • Publisert: 07.04.2017, 17:40
 • Kategori: tips
 • 1 kommentarer
 • missmartypartys guide to instagram

 • Publisert: 19.10.2016, 09:31
 • Kategori: tips
 • God morgen! Jeg har samlet sammen en hel gjeng med instagrammers som jeg ikke vet hva jeg skulle gjort uten. De instagrammene man stopper å sveipe nedover for, og kanskje til og med trykker seg inn på kontoen til, for å sjekke om de har lagt ut noe annet nytt. Eller bare for å titte litt. Eller for å trykke seg inn på deres andre platformer. ♥

   

  @naqvi_sarah

  BLs1oIqgbnHBLGThhegIhe

  Hun her begynte jeg å følge kun for litt siden. Feeden hennes er en blanding av hennes personlige liv og kunsten hennes. Kunsten hennes har, som dere ser, ett eller annet underliggende politisk tema. Digger det hun lager! 
   
  @overheardla
  BLuB0XEA4gKBLoWR5WgdGw
   

  Hvis du liker å ha det gøy anbefaler jeg deg å følge denne kontoen. Navnet er ganske selvoppklarende, overhørte kommentarer i LA. Fun!

  @realisationpar

  BLuUvBdjbxrBLk_7QlDYm6

  Hvis jeg ikke tar helt feil er dette instagrammen til en nettbutikk. De poster uansett veldig fine, nostalgiske bilder med en gjennomgående vintage-look.
   
  @offtherailsmag
  BLtdZo5BDd4BLoMrXwh1U3

  Instagrammen til et fotomagasin.
   

  @messyheadss

  BLopWGJAGHmBLtuzbBALuT

  Masse fine bilder, som hver og en har med seg en liten tekst eller et dikt.
   

   

  @aestheticsh_
  BLrwfzej-IjBLqp_rWjuXl

  Det er noe inspogreier som foregår her også. Mye rosa. 

  @fingermonkey

  BJ_wUQvDd6xBIHVDg9jjq7

  Camille Rowe! Min nye girlcrush. Nydelig fransk jente.
   
   

  @newyorkercartoons

  BLs9txFBx0jBLoH9JyBo0O

  Humre humre! Trenger jeg å si mer?
   
  Da vet dere hva jeg koser meg med på bussen og når læreren har sporet av! Hvis du ikke syns det var nok, kan du kose deg i bøttevis på denne instaen:

  @missmartyparty

  BHnDk7FhArRBHXsXG8BluT

  BG18-lRSZIrBEETtFFSZHq

   

  #instagram #foto #guide

  Hva heter du på instagram?

   

 • Publisert: 19.10.2016, 09:31
 • Kategori: tips
 • 2 kommentarer
 • 3 STUDIETIPS

 • Publisert: 05.10.2016, 13:11
 • Kategori: tips
 • Nå er jeg student på mitt 14nde år. I fjor tok jeg til meg nye studieteknikker, som jeg fortsatt bruker. Du kan blant annet finne min notatteknikk ->her <-. Jeg noterer fortsatt på den måten, og det har virkelig fått orden på notatene mine. Jeg kunne, seriøst, undervist i alle fagene jeg hadde i fjor, med permen min som eneste kilde. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Du må selvfølgelig gjøre litt mer enn å notere for å presentere i fagene du har. Jeg er ingen 6'er elev (mer 6'er elev to-be), men jeg vet når jeg jobber bra og hva som har effekt på meg. Det er ingenting revolusjonerende jeg skal komme med, men så er det jo ofte det enkleste man glemmer blant alle "supermetodene". 

  1.  Drikk vann. Masse vann. Hele tiden. 
   Dette punktet hjalp meg masse i fjor. På den videregående skolen jeg gikk på, hadde vi helt fantastiske vannautomater. Jeg tror jeg drakk nesten en flaske per time. Mmm. Grunnen til at jeg vet at dette funker så bra, er at jeg ikke lenger har tilgang til de fantastiske vannautomatene. I Budapest kan man ikke drikke vannet i springen, og jeg merker det helt sykt når jeg ikke har drukket vann på lenge. Hodet blir tyngre og det blir vanskelig å konsentrere seg. SKÅL! for vann.
  2. Musikken 
   Her er det ikke så mye å si egentlig. Jeg konsentrerer med best, enten med musikk uten vokal. Min favoritt er denne. Det er musikk fra filmene til Hayao Miazaki, også kjent som mannen bak mange av Studio Ghibli-filmene. Det skal mye til for at tankene mine svever bort fra materialet når den musikken er på. Piano er vel greia. 
  3. Khan Academy
   Denne nettsiden var det roomien min som viste meg, og jeg er evig takknemlig! Khan Academy er en gratis nettside som guider deg gjennom emnene du sliter i, eller det du bare trenger en oppfriskning i. Nettsiden tilbyr alle slags fag, og er spesielt behjelpelig når det kommer til realfagene jeg skal slite meg gjennom i løpet av året (og forhåpentligvis flere). Nettsiden gir deg også poeng når du har vært flink student, så du får belønning med en gang du har gått gjennom stoffet. Jeg er sikker på at jeg ville betalt hvis det måtte til. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Nå skal jeg snart begynne å rusle til skolen. Her nede går jeg til skolen hver dag, og det er så koselig! Jeg går egentlig overalt, fordi jeg ikke orker å sette meg inn i buss, trikk og bane. Det er egentlig like så greit. Jeg har fått timeplanen for hele uken min, og hehe, det ser ut som om jeg må snu døgnet. Den ene dagen starter jeg 0830, mens resten av dagene starter jeg 1200 eller 1400, og skolen slutter aldri før 1800. Det passer meg egentlig ganske bra, siden jeg er veldig produktiv om morgenen, men det er jo noe å bli vandt til. 

  Håper du får nytte av studietipsene, og at du får en flotters dag ♥

 • Publisert: 05.10.2016, 13:11
 • Kategori: tips
 • 0 kommentarer
 • det er på tide med litt Wes

 • Publisert: 02.05.2016, 19:07
 • Kategori: tips
 • Noen ganger er bare tiden inne for å se en film regissert av Wes Anderson. Manrepeller var så snille og minte meg på det i dette innlegget. Han lager den typen filmer som får deg til å føle at livet er i balanse. Ikke nødvendigvis på grunn av handlingen, men på grunn av de fine bildene. Symmetri gjør i hvert fall noe helt magisk med meg, og følelsen kan ikke beskrives med noe annet enn ro. For ikke å snakke om den gjennomførte fargepaletten.


  Min favoritt er Moonrise Kingdom, andre filmer jeg har sett er Fantastic Mr. Fox og The Grand Budapest Hotel. Nå har jeg tenkt til å se The Royal Teenbaums.

  Hvis dere er like lite kreative som meg når det kommer til musikk er det bare å søke opp "Wes Andersong movie music" på Youtube. Det gir meg alltid en fin opplevelse.

  Og litt ute av det blå, jeg har endret designet. Egentlig liker jeg det så enkelt som mulig, men jeg trengte noe litt utenom det vanlige. Hva syns dere?

 • Publisert: 02.05.2016, 19:07
 • Kategori: tips
 • 8 kommentarer
 • instapoet

 • Publisert: 14.04.2016, 14:30
 • Kategori: tips
 • Hei!
  Jeg føler skikkelig på skriveriene til @Alexanderfallo på Instagram og jeg syns dere skal føle litt på det også. Under her har dere en liten smakebit. Det griper.


  Han poster mye fint, og dessuten ofte. Det er ikke noe sånn "nå leste jeg den quoten så jeg skal forandre livsstilen min og jeg slutter å ha kjærlighetssorg", men mer sånn "ja enig" med litt nikking. Sistenevnte er ofte fint. Noen ganger kjenner man seg skikkelig igjen. Det er ikke klissete og likner ikke på så mye annet.

   

   

   

   

 • Publisert: 14.04.2016, 14:30
 • Kategori: tips
 • 1 kommentarer
 • For deg som er blakk og lav: Trendy bukse på 1-2-3

 • Publisert: 29.03.2016, 23:53
 • Kategori: tips
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Har du noen gang hatt dette problemet? Selv er jeg 1.64 og det funker egentlig ganske greit, med mindre vi snakker bukser. Jeg er ikke veldig lav, men motebransjen retter seg ikke akkurat etter meg. Et øyeblikks vrangforestilling i prøverommet fordi rumpen min tar seg godt ut i en bukse har ført til uttallige dårlige buksekjøp. I flere år har jeg klippet opp buksene mine - heldig for meg, og mange andre, har dette nærmet seg en trend i det siste.

  Etter å ha siklet på flere frynsebukser innså jeg at det ikke var verdt å invistere i (blakk) når jeg enkelt og greit kunne fikse det hjemme. Selv.


  Du klipper av lengden som får deg til å føle deg som en gnom før du river kantene på buksen mot rivhjernet. Er du en person som ikke har behov for kortere bukser, klipper du bare rett over nederste sømmen før du river. Jeg anbefaler å bruke den delen av rivjernet med minst hull for å oppnå best resultat. Oppdrag frynsejeans trenger ikke å ta mer enn 10 minutter. ( Med mindre du har planlagt å dokumentere alle trinnene..)

  Dere får selvfølgelig se resultatet i sitt rette element senere - i antrekkskategorien.

 • Publisert: 29.03.2016, 23:53
 • Kategori: tips
 • 4 kommentarer
 • Det er deilig

 • Publisert: 28.03.2016, 23:03
 • Kategori: tips
 • Det forundrer meg ikke om du sitter der hjemme med vondt i magen for å ha lest for mange blogger, vært for mye inne på youtube og sett for mye på realityserier. Jeg har nemlig gjort det i hele dag, men dårlig samvittighet? Neppe. Jeg er så heldig at jeg kan skylde på dere! Nettopp fordi dette nettstedet har mitt navn og inneholder massevis av bilder av meg og tingene jeg gjør kan jeg senke skuldrene og kalle det "research". Og det gjør jeg. Uten å nøle.

  For å være helt ærlig syntes jeg alle de som ikke kan presentere seg som blogger, først og fremst, kan droppe ut av Bloggerne og finne seg et annet program. Alle episodene ser jeg på nett, og jeg spoler gledelig over alle som skulle befunnet seg på programmer som "Fiskerne",  "Jente fra nordnorge som elsker hundene sine" eller "Kleinhetslevel 650" (Shoutout til Felix Baldauf). I dag hadde jeg så lite å gjøre at jeg så Bloggerne direkte, og det ble ingen spoling på meg. Fiskerbrødrene klarte å si "Det er deilig" ti ganger på en spilletid på ca. 8 minutter. Jeg tror episoden går igjen i morgen rundt ni på TV2 Livsstil og dere må bare se den. En god latter forlenger livet, og etter denne episoden kommer jeg til å leve evig.

  Her har dere noen deilige bilder av et antrekk for noen uker siden.  Jeg har dessverre ikke gjort noe mer spennende i dag enn å kjøre bil. Kanskje i morgen. 

  En liten hilsen til min beste venn Ada som tar fine antrekksbilder. Takk :')

 • Publisert: 28.03.2016, 23:03
 • Kategori: tips
 • 5 kommentarer
 • anbefaling: arkitektenes hjem

 • Publisert: 15.03.2016, 20:58
 • Kategori: tips
 • Jeg kan veldig lite om arkitektur, men skulle ønske jeg kunne mye mer. Det som handler om å være kreativ skremmer meg, selv om det er på den måten jeg elsker å bruke hjernen min. Å bruke kreativiteten sin syns jeg virkelig er en stor personlig utlevering som må beundres. I fjor sommer fikk jeg tips om "Arkitektenes hjem" og etter å ha rast gjennom serien på få dager vurderte jeg å rase gjennom den på nytt. Tanken har slått meg flere ganger siden. Jeg vil uansett tipse dere om serien, så dere rekker å se den før sesong to kommer den sjette april!

  Serien er utrolig behagelig å se på. Det er ingen hemmelighet at alt som er symmetrisk og estetisk stimulerer hjernen. I serien besøker en programleder flere norske kjente arkitekter. Arkitektene forteller om måtene de liker best å jobbe på, og gir eksempler på deres favorittverk. Dere får nesten bare se selv. Min favoritt er episoden med Knut Hjeltnes. 

  Serien finner dere på tv.nrk.no :-)


   Logoen til arkitektenes er heller kjedelig så jeg søkte opp noen bilder på tumblr.

  Jeg kjente på litt stimuli bare av letingen på disse bildene. Det kjennes litt ut som en slags renselse, og jeg får plutselig lyst til å ta en løpetur eller å gjøre lekser. Må lære meg mer om dette faget.

  Har du sett serien?

   

 • Publisert: 15.03.2016, 20:58
 • Kategori: tips
 • 5 kommentarer
 • DAGENS FAVORITTARTIKLER - KVINNEDAGEN

 • Publisert: 08.03.2016, 22:39
 • Kategori: tips
 • Jeg er overrasket over hvor dårlig de fleste nettavisene er til å prioritere og å fremme disse artiklene, spesielt på en dag som dette. Jeg har uansett funnet frem de jeg har godtet meg med i løpet av dagen, og jeg håper du kan gjøre det samme.

  "Jeg kvier meg for å kalle meg feminist" - Caroline Berg Eriksen på NRK. Se artikkelen her.

  "Slik feires kvinnedagen verden over" - Bilder av hvordan kvinnedagen feires rundt om i verden med forklaringer av journalist Irina Tjelle på NRK. Se artikkelen her.

  "Det er på tide å ta fitta tilbake" - Linnéa Johansson. Say no more. Se artikkelen her.

  "Skjellsordene vi bruker tar vare på den dårlige kulturen" - Erle Malde Frøyland i Aftenposten. Bare 16 år, det er vakkert! Se artikkelen her.

  "Kvinnedagen er viktig. Punktum!" - Linn Winsnes Rosenborg. Se artikkelen her.

  "12 gode grunner til å feire kvinnedagen" - Susanne Kaluza. Se artikkelen her.

   


   

  Bildene er fra Pinterest.

  Håper du har hatt en fin kvinnedag!

 • Publisert: 08.03.2016, 22:39
 • Kategori: tips
 • 0 kommentarer
 • Å være phungfolk

 • Publisert: 12.02.2016, 13:30
 • Kategori: tips
 • .. er noe alle burde være

  Jeg digger disse damene; Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne. Hver for seg syns jeg ikke de er så veldig komiske, men sammen er de en uslåelig kombo. Siden 2014, minst, har jeg klikket meg inn på podcastene deres. Dere fikk kanskje med dere at de var på TV like før jul også, hysterisk program, men podcasten slår alt. De fikk vel ikke lov til å være så drøye som de kunne. Tusvik og Tønne får meg til å ville spille inn podcast med min egen bestevenninne.

  De er helt nydelig drøye, og begge ordene hver for seg. Ikke bare er de komiske, men de tar opp samfunnsaktuelle fakta - og tro meg eller ei, det er slik jeg får matet inn alt jeg kan om det som skjer rundt oss. De krangler, skriker, synger men de er også koselige med hverandre. Vi som hører på dem blir kalt phungfolk. Det er et fint fellesskap å være med i. Om jeg har noen hemmelige beundrere der ute hadde jeg heller ikke takket nei til et phungsmykke. Dere hørte riktig! Med Ilda Design har de laget pungsmykker(Ja, mannepung, baller, testikler, hva enn du måtte kalle det) i sølv, gull og oksidert. Klikk her for å se på dem.
  vmKF9gSZKz
  Bildet er tatt på pilotepisoden til Tusvik og Tønne show

  Dere må uansett gå inn på podcast og søke dem opp, dere kommer ikke til å angre ♥

  Har jeg forresten noen phunglesere?? 
 • Publisert: 12.02.2016, 13:30
 • Kategori: tips
 • 2 kommentarer
 • det er alltid billigere på Ebay

 • Publisert: 19.01.2016, 15:00
 • Kategori: tips
 • .... eller Etsy

  Jeg handler sjeldent på nettet, men når jeg først er i gang kan ingen stoppe meg. Spesielt når det gjelder Ebay eller Etsy. Jeg fikk nettopp en liten pom-pom til vesken hjem og det slo meg at jeg kanskje skulle tipse litt om ting jeg liker å kjøpe på nettet, som man enten ikke finner eller som er for dyrt. På Ebay finner man alt man skulle trenge. Paypal gjør det vanskelig å ikke skulle handle alt, fordi man er bare noen klikk unna en pakke i posten. Her får dere se noen ting jeg har bestilt fra nettsidene, og noen ting jeg gjerne vil bestille. 


  1. Disse kjolene kan koste ganske mye om man kjøper de i butikk. Jeg søkte litt rundt og fant denne til under 200kr. Jeg har enda ikke fått den, så vet jo ikke om den er veldig fin, men det er uansett gøy å teste ut. 2. Sånn her har jeg  lyst på. I amerikanske serier har alltid tenåringen en sånn her, og jeg sikler like mye hver gang. 3. Dette er et kart hvor man skraper bort (som et skrapelodd) alle stedene man har vært. Tror disse er ganske dyre på sånne fancy butikker, på Ebay koster det litt under 100-lappen.


  4. Vet ikke hva som fikk meg til å ta med disse, en pakke med femti forskjellige fliser til 500 kr. Syns bare de var utrolig kule. 5. Hvor søte?? Skulle gjerne drukket kaffe fra en sånn her.   1. Strukturerer alt som kan struktureres. Elsker ting som det her. Orden i hverdagen!!! 2. Utrolig nydelig "marmor"-penal.3. Sånn her kom nettopp hjem til meg, og den var bare utrolig nydelig. Jeg bestilte den i kongeblå. 4. Får vondt i struktureringshjertet mitt. Jeg kjøper alltid tusen sånne, men vet aldri hva jeg skal gjøre med dem. Uansett, skader ikke med flere.

  (Det er link på alle tekstene om gjenstandene)

  Dette er bare mine favoritter! Jeg anbefaler dere å søke opp hva enn dere har tenkt til å søke på disse sidene - ikke bare kan dere få det billigere, men dere finner helt sikkert noe kulere også.

 • Publisert: 19.01.2016, 15:00
 • Kategori: tips
 • 4 kommentarer
 • I'll see you again in 25 years

 • Publisert: 15.01.2016, 20:42
 • Kategori: tips
 • La meg introdusere dere for; Laura Palmer.


  Og den beste serien noen sinne laget; Twin Peaks. Jeg begynte faktisk å se på denne serien i en alder av 10, men det sier seg selv at det gikk ut like fort som det gikk inn. Likevel tok jeg til å begynne å se på den på Netflix igjen for et par år siden. Det er ikke akkurat det første man legger merke til som 15 åring. Et tilsynelatende lite flatterende bilde som minner om en gammel dramaserie - det viste seg å være det beste valget ever, hvis jeg skulle brukt det ordet. Jeg vil anbefale denne serien til alle og enhver. Du kan bare ikke ha levd et fullverdig liv uten å ha sett denne serien. 


  Enda en gang har jeg planlagt helgen for deg, bare hyggelig! Det sies at ny sesong kommer i starten av 2017. I utgangspunktet var planen å gi ut ny sesong i starten av 2016. Jeg pleide å si at jeg gledet meg mer til TP enn til RT, men nå vet jeg ikke helt hvordan studiene kommer til å gå. Nå fikk jeg det plutselig utrolig travelt, tror jeg må begynne på nytt. Det er jo helg!!

 • Publisert: 15.01.2016, 20:42
 • Kategori: tips
 • 2 kommentarer
 • rain for me

 • Publisert: 13.01.2016, 17:57
 • Kategori: tips
 • Det forundrer meg at jeg ikke har skrevet om dette før, men jeg vil tipse dere om Rain for me! Oppholdet mitt i Bergen førte nok ikke bare til en skarre-r, men også til en stor plass i hjertet for regnet. Lett regn, tungt regn, nesten-regn, det er like fint alt sammen, og man får høre det her. Det finnes faktisk flere slike regnsider, men favorittene mine er Rain For Me og RainyMood. Noen sider tillater deg å bestemme hvilken type regn det skal være, det syns jeg blir litt teit. I utgangspunktet er det litt teit å høre på falskt regn, da trenger man ikke dra den enda lengre med å leke gud. Jeg sier jo bare i mot meg selv nå, men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal formulere meg. Det blir i hvert fall mest naturlig når man lar det være opp til nettsiden, så kan den overraske deg med litt torden eller fuglekvitter!!

  Noen ganger hører jeg på regnet alene, andre ganger sammen med musikk. Da foretrekker jeg rolig musikk. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Når det er sagt, så er det ikke akkurat vinteren jeg tenker mest på regn. Nå syns jeg dere skal kose dere med en kopp te og litt regn ♥ Jeg skal pugge franske setninger. Jeg angrer aldri på at jeg valgte Fransk 3, jeg skulle bare ønske jeg var bedre. ( :P )

  Forresten, jeg må bare si at dette (LINK) innlegget i går ikke var ment som syteinnlegg! Jeg fikk fort følelsen av at det ble mye snakk om meg, men det jeg ville ha frem var at jeg syns det er fint med folk som drømmer - og prøver å oppfylle den♥ 

  Med andre ord.............. jeg er utrolig fin

  Dette ble bare utrolig teit. Behovet mitt for rettferdiggjøre meg selv mettes aldri.

 • Publisert: 13.01.2016, 17:57
 • Kategori: tips
 • 2 kommentarer
 • julens bøker

 • Publisert: 03.01.2016, 10:38
 • Kategori: tips
 • Jeg vil så vidt begynne å anbefale litt bøker her inne på bloggen. Ikke at jeg er noen til å anbefale bøker, men jeg liker å lese og det er jo gøy å dele med noen. Bøkene jeg tipser litt om i dag er for så vidt ikke bøker jeg har lest ennå. Jeg skulle lese alle i julen, men den ene tar evigheter. Likevel tror jeg det er fine bøker alle sammen, og jeg har satt meg inn i de fleste, så her kommer det - som tips denne gangen.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Sauejakten er en bok jeg har fått anbefalt opptil flere ganger. Det er heller ikke noe å legge skjul på at Murakami er favoritten min. The Great Gatsby ville jeg i utgangspunktet ikke brukt tid på å lese, men Murakami snakker så mye om den i Norwegian Wood at jeg har tenkt på den siden. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Siden jeg så Unge Lovende har jeg gledet meg voldsomt til å lese Null. Om jeg ikke tar helt feil er det en bok om en slags kvinnelig Peer Gynt (?). Jeg har i hvert fall hørt mye bra om den, Tarjej Vesaas debutantpris er ikke så ille det heller. Å leve biografisk er en bok jeg har fått et hat/elsk forhold til. Boken flørter med lange, tunge, pompøse setninger og ord, men tar jo selvfølgelig en evighet. Uansett så handler det om en mann som har fått en åpenbaring om at det kommer til å bli skrevet en biografi om han. Den er helt hysterisk, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre fordi jeg har brukt såå lang tid. Som dere skjønner har jeg faktisk startet på denne boken, men vet ikke helt om jeg kan anbefale den enda. Haha.

  Jeg tar gjerne i mot tips tilbake!! Det er sikkert siste feriedagen for mange av dere, nyt den:-)

 • Publisert: 03.01.2016, 10:38
 • Kategori: tips
 • 7 kommentarer
 • Et lite torsdagstips - Yoga with Adriene

 • Publisert: 03.12.2015, 14:47
 • Kategori: tips
 • I dag sluttet jeg på skolen klokken 12. Jeg benyttet anledningen til å teste ut noe mamma og tante har snakket om i ukesvis - Yoga with Adriene. I det siste har jeg vært stresset og syk, og jeg har virkelig hengt bak i mitt eget liv. Det høres helt tullete ut, men jeg har rett og slett bare følt meg litt på feil spor. Hvordan sinnstemning man har er nesten alltid knyttet til hvordan man har det inni seg. Derfor har jeg bestemt meg til å fullføre 30 days of yoga! Jeg hater å gjøre forpliktelser til meg selv som jeg ikke klarer å holde, så jeg har ikke noe annet valg enn å fullføre. Vil dere være med? Det hadde vært så koselig å ha noen å snakke med om det :')  Jeg syns den første videoen var veldig bra. Det eneste jeg har gjort av Yoga før er timer på Elixia og Fresh Fitness. På Elixia-timene har jeg fått inntrykk av at det er mye vanskeligere enn jeg får av Adriene. I den første videoen kjente jeg på at det var greit å gjøre feil i starten, så lenge man pustet riktig og følte seg vel, dette inntrykket var nytt for meg. Gru-gleder meg litt til de neste 30 dagene, håper jeg greier å fullføre!

  Her kan dere starte:  Lykke til!!

 • Publisert: 03.12.2015, 14:47
 • Kategori: tips
 • 2 kommentarer
 • hvordan kapre 6'ern kvelden før eksamen

 • Publisert: 26.11.2015, 23:29
 • Kategori: tips
 • ........Eller tentamen for min del

  Du ble kanskje nysgjerrig nå? Jeg har dessverre ingen skippertakstips eller trylleformler, men jeg har noe annet. Jeg har ingen klisterhjerne, og for meg er det umulig å øve på noe som helst dagen før. Vel, det er mulig men det er umulig hvis jeg aldri har hørt om det før. Derfor har jeg viet denne kvelden til... moi!

  Alle har en gang hørt at man blir det man spiser. Jeg kan si meg litt enig, spesielt i og med at man gjerne føler seg som en gris etter å ha spist 3 barnemenyer på maccern. Men noe som står litt høyere på listen min er at man blir det man er det man ser ut som. Det er veldig mange som tror det er en god idé å rulle inn på tentamen/eksamen i joggebukse, uten sminke og med fett hår. Jeg har gjort det mange ganger selv også. Dette er nok helt feil måte å gjøre det på.

  Når jeg sier at man blir det man ser ut som, mener jeg ikke dette i en overfladisk betydning. Jeg mener heller "se ut som" i den forstand at man selv føler at man ser bra ut og er komfortabel i det man har på seg. Det skal sies at med en gang noen er komfortable i klærne sine så ser man det, og det ser bra ut!! Jeg har i hvert fall brukt litt tid på å sette sammen noen tips til å se bra ut/føle seg bra.

  - Før du starter; på med litt musikk! Dans og syng, helst naken, foran speilet.

  - Vask og rens ansiktet - det må puste det også vett. Under ser dere min favoritt, fra Caudalie.

  - Leppene må bare ordnes på. For det første gidder du ikke bruke halve tiden på å smøre leppene. For det andre er det veldig deilig. Jeg har brukt en leppeskrubb fra Benefit, og leppepomade fra Nuxe.


  - Alt hår som kan fjernes, må fjernes.
  - All hud som kan smøres, må smøres.
  - Lakk alt som kan lakkes.

  Jeg har lyst til å love deg at du kommer til å prestere mye bedre på testen din om du føler deg bra. Bruk litt tid på deg selv, og gå inn i det eksamensrommet som om du eier det! Og aldri glem matchende undertøy.

  SMIL!

  Gjesp! Det ser ut som om denne frøkna må legge seg nå

  Sov godt!

 • Publisert: 26.11.2015, 23:29
 • Kategori: tips
 • 0 kommentarer
 • unge lovende

 • Publisert: 07.11.2015, 18:53
 • Kategori: tips

 • Det er det jeg kaller meg selv, unge lovende. Neida. Jeg skriver i rus. I rus over å nettopp ha sett NRK sin nye serie "Unge lovende". Min favorittype filmer og serier er de som gjør deg glad. Nå kunne jeg tatt en tur rundt ekvator og gjerne med en jeg er glad i og helst på rulleskøyter. Nå tror jeg at jeg skal gjøre leksene frem til jul og løpe et maraton. Jeg så hele serien i dag. Hver episode varer i 30 min, og det er seks episoder. Nå ble jeg litt trist igjen, for jeg innså at det var over. Jeg har i vært fall vært på et lite eventyr gjennom skjermen i dag. Jeg kan ikke nekte for at grunnen kanskje er Jakob Oftebro. NRK har for så vidt mye annet bra, Arkitektenes hus er en av favorittseriene mine. Og jeg bryr meg nesten ikke om arkitektur en gang.  I dag har jeg i hvert fall vært på kino med tante. Og jeg skal på kino igjen i kveld. Det var sol på den store kinodagen. Det vil aldri glemmes.
   

   

 • Publisert: 07.11.2015, 18:53
 • Kategori: tips
 • 1 kommentarer
 • studieteknikk

 • Publisert: 04.11.2015, 18:38
 • Kategori: tips
 • Jeg trenger ikke briller. Men det skulle jeg ønske at jeg gjorde (håper at jeg gjør), og det er det flere grunner til. For det første syns jeg bare det er et sinnsykt stilig tilbehør, og for det andre, hvor smart ser man ikke ut med briller? Jeg vil aldri skjønne hvorfor det ser smart ut å ha problemer med synet, men sånn er det nå bare.
  Rene skolelyset

  Uansett, jeg er en sånn type person som tror på at de minste ting kan forbedre hva som helst. Det med brillene er et godt eksempel, mest sannsynlig fordi jeg ikke har briller. Jeg er overbevist om at hvis jeg hadde hatt briller, da hadde jeg virkelig vært smartere. På samme måte er jeg bombesikker på at hvis jeg hadde hatt større rom ville jeg fått bedre karakterer. Det er egentlig en ganske fin tankegang. Den tilsier at - hadde det ikke vært for alle tingene i livet mitt, da hadde jeg levd et perfekt liv.  (???? ikke spør) Det jeg prøver å få sagt er at jeg bruker alle mulige verktøy for å komme i en viss tilstand eller situasjon. Studieteknikk er en av verktøyene, kanskje det handler om placebo, kanskje ikke, en ting er sikkert - jeg har blitt flinkere! (Og jeg er dritkeen på flink pike syndrom)

  Orden i sakene - Sett deg ned, og finn ut av hva som skal være ditt system. For min del var det forskjellige fargekoder, det kan være noe annet for deg. Poenget er bare at du må ha et system som gjør at det gjør fysisk vondt inni deg å bryte. Jeg får vondt av å ikke streke under akkurat den linjen med grønnfarge. Dette gjør at jeg må virkelig tenke og bruke hodet hver gang jeg skriver noe ned. Nærmest ingenting blir skrablet ned og glemt.


  Jeg er klar over at det ser monstervanskelig ut, men med en gang man kommer inn i det er det faktisk ingen vei tilbake. 

  Sett deg ordentlig ned - Når du skal studere/lese må alt være på plass. Bruk god tid på å finne frem alt du trenger, for å så sette deg ordentlig ned. Hvis du har glemt kalkulatoren, snusen eller kaffen, kan det forstyrre studieroen du hadde i utgangspunktet. Dessuten må det ikke være en slags "midlertidig" tilstand, da tar ikke hjernen din det seriøst. 

  Pauser - Mennesker er kun i stand til å ta inn en viss mengde kunnskap på en bestemt tid. Ta deg en pause hvert tredje kvarter. Det er kjedelig å sitte i tre timer i strekk, og finne ut at to av dem ikke var effektive i det hele tatt. 

  Farger - Det kan være lurt å bruke farger i systemet ditt, spesielt hvis du er en som husker veldig visuelt, det gjør jeg. I tillegg til fargesystem bruker jeg også tankekart veldig flittig. Tankekart er min beste venn og passer veldig fint sammen med fargekoder, som du ser på bildet over.

  Overlæring: Dette er helt magisk, og jeg forstår ikke hvorfor ingen fortalte meg det før i fjor. Overlæring går ut på at du lærer deg/repeterer stoffet ofte, men ikke veldig grundig. For eksempel hvis jeg skal lese til psykologiprøve leser jeg gjennom pensum og noterer for å pugge/lære meg det en god stund før prøven. Dagene etter har jeg andre ting å gjøre, men jeg vier likevel 10 min til å se over eller kanskje bare skumlese pensumet. Dette gjør jeg hver dag før prøven, i tillegg til litt ekstra øving dagene rett før selvfølgelig. Det høres alt for enkelt og dumt ut, men her har dere en graf, og dere må alltid stole på grafer.


  Det er så enkelt som det ser ut som. Hvis du lar være å repetere vil kunnskapen forsvinne helt etter hvert. Med repetisjon vil hjernen overlæres og kunnskapen forbli.

   

  Del gjerne med meg hvis du har noen triks og tips :-) Ha en lærerik onsdag! ♥

   

 • Publisert: 04.11.2015, 18:38
 • Kategori: tips
 • 4 kommentarer
 • hvordan: prøveøving

 • Publisert: 03.03.2013, 21:13
 • Kategori: tips
 • Jeg, som mange andre, har en trang til å gjøre alt annet enn å øve på prøve dagen før prøve. Derfor tenkte jeg å lage et lite "tipse"-innlegg om hvordan jeg øver best på prøver.  


  Last ned SelfControl, her kan du stenge alle nettsteder og programmer som forstyrrer deg når du skal konsentrere deg om noe helt annet, f.eks: facebook, twitter, blogg osv... Du stenger stedene i en tidsperiode, og det er ikke på noen måte mulig å komme seg inn på disse nettstedene og programmene før tiden er ute.

  Hos Quizlet kan du opprette din egen bruker og lage flashcards (nesten powerpoints), og se på andre sine flashcards. Det er veldig enkelt å søke opp andre flashcards, og kanskje har de en flashcard på ditt språk. Dette kan være nyttig i fransk for eksempel, hvor jeg bare kan søke opp et verb eller passe compase.

  Hør på musikk, det spiller ikke så stor rolle hvilken musikk du hører på så lenge den stenger deg litt inne i din egen verden. Det er ekstra smart å ha på høretelefoner. Jeg pleier å høre på Frank Ocean sitt album (Orange), jeg vet ikke helt hva som er greia men det hjelper meg litt til å konsentrere.

  Hvis du skal ha noe snacks, drikke eller mat - lag deg store porsjoner. På denne måten slipper du å gå ut på kjøkkenet å hente deg mer hvis du eventuelt får lyst på mer. Store glass, og store tallerkener. Jeg foretrekker store glass med vann, eller store kopper med te og litt snacks. 

  Noen dager før prøven kan du henge opp post it lapper overalt, helst med stoff om prøven på. På speilet, i veggen ved siden av sengen så du ser det før du sovner, foran doen, eller bare ta den klassiske å skriv litt på hendene. (Selv om det hadde vært kjipt å ende opp med håndkreft dagen før prøven + foreldre sier det er galt.

  Spis sunn mat, legg deg tidlig, drikk masse vann og gjerne tren litt. Dette gir deg ekstra energi, og du klarer å konsentrere deg lettere. Bare ikke slit deg helt ut.

  Du kan godt snakke med deg selv. Jeg pleier å gjøre det hvis jeg for eksempel skal pugge noe, da klarer jeg ofte å få meg selv til å forstå det bedre. Haha, det punktet er muligens litt individuelt - men hvorfor ikke prøve?

  Sitt i en ordentlig behagelig stilling, ikke i sengen eller i en godstol (Med mindre det er lesestoff). Sitt helst ved en pult.

  La øvingen være det siste du gjør før du legger deg, og les gjennom kapitlet. Da vil det mest sansynlig være det du ligger å tenker på om du ikke får sove.

  Ha dialoger med venner eller familie om stoffet. Dette hjelper ofte for meg, for da kan jeg tenke tilbake på hva vi snakket om. 

  Hvis du ikke følger noen av punktene over kan det være nyttig å øve i alle timene på skolen på dagen du har prøven. Hvis du er heldig kan det være du har klassekamerater som er like stresset som deg om prøven som du kan øve med.

  LYKKE TIL!!! (Gjett om jeg brukte veldig lang tid på dette innlegget og egentlig skulle øvd til en prøve.... Ja, du gjettet riktig)

 • Publisert: 03.03.2013, 21:13
 • Kategori: tips
 • 0 kommentarer
 • hits